Betaal jij 50.000 dollar voor het sollicitatieformulier van Steve Jobs?

Solliciatieformulier Steve Jobs moet 50.000 dollar opbrengen
Ja, ook Steve Jobs moest ooit ‘gewoon’ solliciteren om aan het werk te komen.

Als je de achtergrond van Steve Jobs een beetje kent, dan weet je dat het latere Apple-icoon zijn studie niet heeft afgemaakt. Kort nadat hij besloot met zijn opleiding te stoppen besloot hij daarom maar te gaan solliciteren. Nee, niet bij de bakker op de hoek. Jobs wist toen al dat technologie en design zijn sterkste kanten waren.

Dat weten we omdat er een sollicitatieformulier van Jobs is opgedoken. In 1973, drie jaar voor de oprichting van Apple, hoopte hij ergens aan de bak te kunnen als engineer of designer. Echt interessante informatie levert het formulier verder niet op, maar dat betekent niet dat het niets waard is.

RR Auction veilt het formulier namelijk en verwacht minimaal 50.000 dollar te vangen voor het vergeelde A4’tje. In december ging datzelfde papiertje nog voor 18.750 dollar van de hand, dus of de waarde zo snel is gestegen…

Eén reactie

  1. Dit papiertje heeft natuurlijk geen intrinsieke waarde. Het is net wat de gek ervoor geeft. Als er nu een grotere of rijkere gek te vinden is dan in december dan ja, is de waarde inderdaad zo snel gestegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *