Beursbengel verraadt details iPhone 12

Auteur: , 2 Reacties
iphone-12

Deze analist heeft weinig begrepen van de kunst van het 'teasen'.

Apple zit als beursgenoteerd bedrijf in een spagaat. Enerzijds willen zij hun toekomstplannen zo geheim mogelijk houden. De redenen daarvoor zijn duidelijk. Men wil de concurrentie niet te vroeg wijs maken en men wil de publiciteit rondom ‘lekken’ en teasers’ maximaal gebruiken. Anderzijds moeten zij als beursgenoteerd bedrijf informatie geven aan hun (potentiĆ«le) aandeelhouders en doen analisten van banken onderzoek, onder meer door met toeleveranciers te praten. Vaak werken beursgenoteerde bedrijven hieraan mee door informatiebijeenkomsten voor investeerders te organiseren. Je hoopt dan als bedrijf dat de dienstdoende analisten zich met wat managementtaal een beetje op de vlakte houden. Analisten van zakenbank J.P. Morgan besloten dat hoop in dit geval inderdaad uitgestelde teleurstelling is en klapten alle wijzigingen in een handig analyserapport over de schutting.

Wanneer we de verwachte veranderingen op een rij zetten moet je realiseren dat deze iPhones, die voorlopig de naam iPhone 12 hebben gekregen, pas in de tweede helft van 2020 verwacht worden. De wijzigingen zijn de volgende:
– De iPhone 12 wordt geschikt voor 5G;
– men verwacht 4 versies, waaronder een echte budgetversie die ook onder de prijs van de (opvolger van de) iPhone XR zal liggen;
– Alle versies krijgen een OLED-beeldscherm;
een laatste verbetering vindt plaats in de camera’s. Deze zullen worden uitgebreid met zogenoemde Time-of-Flight camera’s.
Deze berekenen de afstand tussen twee punten. Zo kunnen de sensoren de diepte-verhoudingen nauwkeuriger inschatten.

Na de vernieuwde camerapositie die we voor de iPhone XI hebben gezien lijkt er geen spraakmakend nieuw ontwerp voor de iPhone 12 voor handen te zijn.

Hoewel het, zoals in het geval van 5G-connectiviteit, bij sommige toepassingen voor te stellen is dat Apple wacht tot het bereik groot genoeg is en de kinderziektes eruit zijn is enige teleurstelling vooralsnog niet te voorkomen. Immers, alle genoemde toepassingen zullen tegen die tijd al beschikbaar zijn op Android-toestellen in het top- en zelfs het middensegment.

Uiteraard zullen er ondanks deze bekendmaking nog genoeg onthullingen opduiken, dus wie weet volgt er alsnog een verrassing.

Bron: Techradar2 reacties

Deze zin loopt niet helemaal lekker: “Deze berekenen de de afstand tussen twee punten te schatten.”
Dennis, dank voor de tip. Ik heb het aangepast.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).