Beveilig je Facebook-account met een échte sleutel

Het hoeft niet per se in de vorm van een sleutel te zijn
Bang voor pottenkijkers? Hier is de oplossing!

Online privacy en veiligheid zijn belangrijke onderwerpen. Bijna iedereen zit op het internet en dan wil je wel beschermd blijven.

Ook bij Facebook staan deze onderwerpen hoog op de agenda. Facebook krijgt dagelijks vragen van gebruikers over hoe ze hun veiligheid kunnen verhogen.

Het antwoord daarop is nog altijd om tweetrapsauthenticatie aan te zetten. Wanneer je inlogt vanaf een nieuw apparaat of nieuwe browser moet je een extra code invoeren die je per sms ontvangt op je telefoon. Iemand die je wachtwoord heeft zal hierdoor meer moeite hebben om daadwerkelijk in te breken.

Nu komt er nog een oplossing bij: een echte fysieke sleutel. Facebook noemt een sms nou niet echt betrouwbaar en ook zijn er veel mensen die het niet prettig vinden om hun telefoonnummer te moeten geven. Daarom kun je nu een fysieke sleutel koppelen aan je account.

Een bedrijf die deze sleutels verkoopt is Yubico.

Op Facebook kun je via instellingen → beveiliging → aanmeldgoedkeuringen de sleutel instellen. Wanneer je dit hebt gedaan kun je de volgende keer inloggen door een usb-stick in je computer of laptop te steken.

Momenteel werkt de sleutel alleen nog maar met de nieuwste versies van Google Chrome en Opera. De sleutel werkt ook niet voor de Facebook-app, maar wanneer je beschikt over een Android apparaat met nfc dan kun je nfc gebruiken om in te loggen op de mobiele website.

Vorig jaar heeft het bedrijf de berichten in Messenger versleuteld met een end-to-end encryptie.

Deze 98 dingen weet Facebook overigens sowieso al over jou omdat je een account hebt gemaakt.

Nog geen reacties

    • @B00G1E: Vind ik ook. Ik denk dat het nu alleen nog goedkoop is voor mensen die echt belangrijke dingen willen beveiligen, maar ik ga er eentje kopen als de prijs inderdaad wat omlaag gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *