Bevestigd! Apple werkt aan autotechniek

Apple car
Hipsters wereldwijd zijn straks ook op de weg ahead of the curve.

Fulltime Apple-directeur en parttime profeet Tim Cook heeft namelijk bevestigd dat Apple bezig is met autonome technieken voor auto’s. Daarmee is nog niet gezegd dat het bedrijf daadwerkelijk aan eigen (autonome) auto’s werkt, dus houd die twee zaken effe goed uit elkaar.

Volgens Cook is autonome techniek zo’n beetje het alleringewikkeldste project op het gebied van kunstmatige intelligentie en bovendien een erg belangrijke. Toch hebben we het vermoeden dat Apple “in het diepste geheim” wel degelijk aan een eigen autonome auto werkt. De geruchten gaan immers al jaren rond.

Ook werd onlangs bekend dat Apple de komende tijd aan de slag gaat met drie verschillende auto’s die zijn voorzien van autonome technieken. Het gaat vooralsnog om Lexussen (of Lexi?) die de wegen in Californië onveilig gaan maken.

Met dank aan Niels voor de tip!

14 reacties

 1. We kunnen allemaal wel een keertje spottend doen over Apple maar eigenlijk is dit nieuws dat ik graag lees. Ik het geval ze dus met autonome technieken komen (en geen eigen voertuig) veronderstel ik dat ze het als software zullen laten draaien in bestaande merken.

  Een wagen met een volledige intergratie van iOs (of een variant daarop) die ondertussen de mogelijkheden van de kaartdienst (die heus niet meer suckt zoals in de begintijd) combineert met autonoom rijden spreekt me heel erg aan!

  Zeker omdat, op BMW na, geen enkel merk erin slaagt ook maar een beetje deftige software te maken voor de wagen.

  • @jonathan1996: “nieuws”??

   Dit soort “nieuws”berichten duikt nu al een jaar of 10 op. Less talk, more action.

   Ik wil er niets meer over horen tot er effectief iets van technologie te bekijken valt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *