Bewerk je muziek met de MacBook Pro Touch Bar

Die Touch Bar is dus heel handigDie Touch Bar is dus heel handig!

Apple heeft recentelijk zijn muziekbewerkingssoftware GarageBand en Logic Pro X geupdate, waardoor je tijdens het bewerken gebruikt kunt maken van de aanraakgevoelige Touch Bar op de nieuwe MacBook Pro laptops.

GarageBand 2.2 op iOs heeft een herontworpen geluid browser. Je kunt gebruik maken van multi-take opnames, waarbij je de optie krijgt om op te nemen en te wisselen tussen verschillende takes. Ook zijn er meer geavanceerde studio effecten beschikbaar zoals vocale effecten en vervormingseffecten.

Ook kun je nu de Alchemy software synthesizer gebruiken, die voorheen alleen in Apple’s pro muziek software Logic Pro X aanwezig was.

In Logic Pro X kun je nu de Touch Bar gebruiken om Logic projecten in een tijdlijn te zien en toegang te krijgen tot dingen zoals volume en software instrumenten voor muziek tracks.

Nu kun je dus in totaal 17 programma’s gebruiken in combinatie met de Apple Touch Bar.

Het professionele Logic X Pro kost voor nieuwe gebruikers $200 en dat is het alleen maar waard als je daadwerkelijk iets met muziek doet.

Nog geen reacties

    • @simonklaassen: ik ben zelf nog niet overtuigd. De Touch Bar komt bij mij over als een enorme gimmick. Leuk dat meer en meer Apple programma’s er gebruik van gaan maken, dat sowieso. Maar het is vooral van belang dat externe bedrijven er gebruik van gaan maken.

      Het komt vooral over als een gimmick, een (peperduur) geintje. Voornamelijk als afleiding omdat ze geen touchscreen hebben (wat opmerkelijk is daar de concurrentie het wel levert).

      Van de nieuwe MBP maken mij dat toetsenbord, het gebrek aan poorten en dergelijke niet uit, maar die Touchbar is denk ik niet de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *