Bewijs: apps zijn nog lang niet dood

iPhone
De app-business is met inkomsten van enkele tientallen miljarden groter dan ooit.

Tegenwoordig lijken we allemaal een beetje app-moe. Voor iedere scheet wordt tegenwoordig een applicatie gemaakt, waardoor onze smartphone vol staat met programma’s die we net een of twee keer gebruiken. Het is dan ook niet gek om te denken dat de rek er een beetje uit is.

Statistieken van dataverzamelaar-app Annie bewijzen echter het tegendeel: de app-business is groter dan ooit. Annie verklaart namelijk dat de ‘industrie’ met een totaalopbrengst van maar liefst 89 miljard dollar (ongeveer 83 miljard euro) in 2016 alle voorgaande jaren omver blaast.

Uit onderstaande grafiek valt te lezen dat ontwikkelaars maar liefst 35 miljoen dollar hebben binnengeharkt via de App Store en Google Play. Neem je echter de inkomsten van advertenties en third-party app-stores mee, dan schiet het totaal naar het verbazingwekkende bedrag van 89 miljard dollar.

App inkomsten

Ook het aantal app-downloads zouden volgens enkele rapporten dalen in 2016, maar de statistieken van Annie liegen er niet om. Het aantal downloads is namelijk gestegen met 15 procent vorig jaar ten opzichte van 2015. Deze stijging is voornamelijk te danken aan China, waar consumenten eindelijk de app-winkels gevonden hebben.

App downloads

Daarnaast is de tijd die gebruikers in apps steken met 150 miljard uur gestegen tot een totaal van bijna 900 miljard uur in 2016. Al met al goed nieuws voor de app-industrie én keihard bewijs dat wij als consument er (stiekem) nog lang geen genoeg van hebben.

Nog geen reacties

  1. is ook logisch, ze maken de mobiele website zo onhandig en in het groot staat er “gebruik onze app”

    en wat ook logisch is, apps ondersteunen vaak al (zoals facebook) dat een website wordt geopend in de applicatie zelf, dus dan is het logisch dat je langer in die app zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *