Bewijs: Pokémon Go is weer in trek!

Auteur: , Geen reacties
Pokemon Go

Kom van die bank af en start de game weer op.

De enorme hype van Pokémon Go ligt inmiddels ver achter ons, maar dit betekent niet dat de game een stille dood is gestorven. Sterker nog, deze zomer blijkt Pokémon Go massaal weer in trek. Uit cijfers van Niantic blijkt dat de afgelopen maanden 35 procent meer mensen de game zijn gaan spelen.

Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat het zomer is op een groot deel van onze planeet. Het is nu eenmaal aantrekkelijker om met een fijne buitentemperatuur te zoeken naar Pokémon in vergelijking met een gure winterdag. Die stijging is aan de gang sinds mei. Eerder werd al bekend dat er afgelopen juni meer mensen speelden dan het debuut in de zomer van 2016. Dat Pokémon Go niet meer zoveel in het nieuws is, heeft dus niets met de populariteit van het spel te maken.

Onder die groep gamers zitten veel nieuwelingen. In juni kwam de langverwachte grote update naar Pokémon Go, waardoor het mogelijk is om Pokémon te traden. Sinds die update heeft Niantic meer dan 113 miljoen nieuwe gamers in het spel waargenomen. De toevoeging van een handel mogelijkheid van Niantic is een gouden zet geweest, want nu is Pokémon Go populairder dan ooit tevoren.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).