Bewijs: zo smerig zijn onze smartphones

Auteur: , 5 Reacties
Zoveel bacteriën zitten er op jouw smartphone

Hoe vaak maak jij je smartphone schoon? Waarschijnlijk sta je er niet eens bij stil of ga je er soms even snel met een doekje overheen. Wanneer je je smartphone nooit schoonmaakt, bestaat er een grote kans dat ‘ie er als volgt uitziet…

Een aantal studenten van Universiteit van Surrey besloot om hun smartphones in een petrischaaltje te leggen en het resultaat liegt er niet om. Het wemelt namelijk van de bacteriën, waarbij vooral de homeknop het moet het ontgelden. Logisch, want die raak je waarschijnlijk het vaakst aan. Waarschijnlijk heb je nu zin om je telefoon helemaal op te poetsen, maar doe dat wel op de volgende manier, want anders heeft het helaas weinig zin.

Wanneer je je smartphone echt goed schoon en bacterie-vrij wilt hebben, kan je het best een desinfecterend doekje gebruiken. Let er wel op dat je er eentje gebruikt waar geen alcohol in zit: het scherm van voornamelijk iPhones wordt daar niet vrolijk van. Nadat je dit hebt gedaan, poets je je smartphone nog eens met een microvezeldoekje. Wil je zeker weten dat je telefoon brandschoon wordt? Gebruik dan de Wireless Wipes die je hier kunt bestellen.5 reacties

Ach man goed voor de weerstand ;)
Hmm, ik poets m’n iPhone met sterilium (wat ze in het ziekenhuis gebruiken) op een washandje/zakdoek. Werkt perfect. Zit wel alcohol in volgens mij, maar heeft in 3 jaar (iPhone 4 & 5) nog geen enkel probleem opgeleverd.
Misschien dat toch maar niet het nieuws checken tijdens het schijten.
Heerlijk Autoblog checken tijdens het schijten. Daar komen al die zure reaguursels van.
Boeiend. Alles wat je aanraakt ziet er zo uit, de deurklink, de pot pindakaas, je laptop, de lichtknop, de afstandbediening en het stuur van je auto. Als je je hier zorgen over gaat maken, dan kan je maar beter in een steriele tent gaan wonen.

En trouwens, een beetje bacteriën en schimmels op z’n tijd is goed voor de weerstand.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).