Bewijst Bitcoin emoji ongelijk van sceptici?

Live koersen stijgen terwijl argumenten voor tegenstanders afnemen.

Er zijn weinig onderwerpen op Apparata zo controversieel als de Bitcoin. De artikelen erover worden veel gelezen, maar in de commentaren lezen we vaak de sceptici. Zo werd de Bitcoin eerder deze week nog het ’trekken aan een dood paard’ genoemd. Toch wijzen de statistieken en ontwikkelingen erop dat de argumenten van de tegenstanders bijna op zijn.

De koers is het meest duidelijke bewijs dat de Bitcoin, maar ook andere cryptomunten in 2020 lekker aan de weg timmeren. Het rendement van de Bitcoin is sinds 1 januari door de psychologische grens van $ 9.000,- geknald en volgens statistieken al met 31,77% gestegen.

Dit leidt ertoe dat de interesse in de Bitcoin weer toeneemt. Zo belegt momenteel maar 6 % van de professionele beleggers in Bitcoin. Trendwatchers zien die trend echter draaien en zij verwachten binnen nu en 10 jaar een gigantische toename, waarmee de markt wel eens 8 triljoen waard kan worden.

Ook de transactiesnelheid is een veelgehoord argument. De Bitcoin zou veel te langzaam verwerkt kunnen worden om serieus te concurreren met alternatieven zoals een credit card. Insiders voorzien echter dat het Lightning Network dit probleem weg zal nemen.

Een laatste argument is de massa-adoptie. Bitcoin zou voor de massa niet interessant zijn en de koers zou te beweeglijk zijn. Vanmorgen werd bekend dat de Bitcoin inmiddels zo ingeburgerd is dat Twitter een Bitcoin emoji lanceert en dat ook Unicode naar verwachting binnenkort een Bitcoin emoji vrijgeeft.

Overigens is Twitter-topman Jack Dorsey sowieso van plan de Bitcoin naar de massa te helpen. Eerder deze week werd namelijk bekend dat hij een patent heeft gekregen op een manier om het koersrisico te verkleinen.

De live cryptokoersen, die ik vandaag om 13.20 uur vastlegde, laten overigens zien dat het sentiment op de cryptobeurzen positief blijft.

Foto: Twitter

Eén reactie

  1. Ja, totdat de hype van de halvering voorbij is en de boel weer in elkaar dondert …
    Op dit moment zijn de enige echte gebruikers afpersers en andere criminelen want in het gewone normale leven speelt Bitcoin totaal geen rol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *