Bezoek Britse kastelen met je draak in Google Maps

Neem je draak als vervoersmiddel
Google staat erom bekend regelmatig Easter Eggs te verstoppen in zijn diensten. Vooral in Google Maps duiken de grappen vaak op. Zo lijken de Britten sinds kort over een wel heel bijzonder vervoersmiddel te beschikken.

Wie benieuwd is naar de snelste route tussen de Engelse plaatsen Snowdon en Brecon Beacons krijgt een wel heel bijzondere optie. Je kunt die reis namelijk niet alleen per auto, openbaar vervoer, fiets of lopend afleggen, maar blijkbaar ook met een draak. Dat blijkt ook meteen de snelste mogelijkheid, want waar je met de auto 3,5 uur doet over de trip van 195 kilometer ben je er met je draak al na 21 minuten.

De draak is zeker niet de eerste Easter Egg die Google verwerkt in Maps. Zo kon je er eerder dit jaar op jacht naar Pokemon en zie je Google-medewerkers met een I Love Streetview-banner rond het hoofdkantoor van Google. Fans van Doctor Who kunnen daarnaast in de bekende tijdmachine stappen door te zoeken naar de Police Telephone Box, die ze naar Earl’s Court Station in Londen brengt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *