Bezorgd over privacy op Facebook? F-Secure helpt

Facebook privacy
Facebook en privacy, het zal waarschijnlijk altijd een zorgenkindje blijven. Steeds meer mensen beginnen zich toch wel zorgen te maken over alle informatie die over hun op Facebook staat en wat daar allemaal mee kan gebeuren. Hoog tijd dus om de boel even door te lichten.

Beveiligingsbedrijf F-Secure speelt hier handig op in door een tooltje te lanceren waarmee je gemakkelijk kan controleren hoe het met de privacy instellingen van jouw Facebook profiel zit. Via een app op Facebook, HIER te vinden, kan je gemakkelijk kijken of je een beetje safe zit.

Uiteraard heb ik de app zelf ook even getest en ik kwam uit op een score van 8 op een schaal van 10. Niet heel slecht lijkt mij zo. Het mooie van deze tool is dat je ook direct tips krijgt hoe je bepaalde instellingen kan aanpassen.

Uiteraard hebben we zelf ook nog een aantal tips voor je. Kijk bijvoorbeeld eens HIER om te kijken welke apps allemaal toegang hebben tot jouw Facebook profiel. Staan er rare dingen tussen? Gelijk verwijderen is ons advies. Hou ook in je achterhoofd dat als vrienden van jou bepaalde apps installeren die apps/bedrijven hetzelfde van jou te weten kunnen komen als je vrienden.

Ook het kopje security is zeker de moeite waard om eens onder de loep te nemen. Daar kan je bijvoorbeeld two-step-authentication inschakelen (zeker een aanrader), maar ook zien welke Facebook sessies nog actief zijn. Bijvoorbeeld als je ergens vergeten bent om uit te loggen. Geen zin om zonder jouw toestemming getagged te worden? Neem dan vooral een kijkje op deze pagina. (via: webwereld.nl)

Nog geen reacties

    • @krari: heel verstandig 😀 Een tijdje geleden toevallig zelf de boel ook eens lopen uitpluizen en het nodige aangepast/veranderd.

     Zou sowieso aanraden om Login Approvals/Aanmeldgoedkeuringen aan te zetten. Op die manier kunnen mensen tenminste niet zomaar inloggen. Zelfs als ze je wachtwoord hebben.

     Recognized Devices & Active Sessions is ook handig om op te ruimen. Onder apps kan je bij “Apps others use” overigens nog instellen wat apps van vrienden van jou te weten mogen komen. Stiekem deel je daar namelijk best veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *