BiCi: de slimme fiets van koolstofvezel

BiCi: de slimme fiets van koolstofvezel
Een prettig design gecombineerd met slimme sensoren en software. De fiets van de toekomst?

Het in Sjanghai gevestigde AOAO Studio wil binnenkort de fietsenmarkt bestormen met de BiCi, een afkorting (soort van) van Basic Conception. De met 22-inch wielen uitgeruste fiets mag zich een smart bike noemen door de implementatie van sensoren die zaken als snelheid, cadans, locatie, hoogte en het aantal verbruikte calorieën meet. Data die verwerkt en gepresenteerd wordt op de Android- of iOS-telefoon van de gebruiker, die een plaats krijgt in de houder op het stuur.

Met de bijgeleverde app kunnen routes worden uitgestippeld. Navigatie-aanwijzingen worden onderweg doorgegeven via trillingen in de handvatten en middels lichtsignalen aan het uiteinde van het stuur. De verlichting aan de voor- en achterkant gaat automatisch aan, gevoed door een interne accu die wordt opgeladen door de dynamo in het voorwiel.

BiCi: de slimme fiets van koolstofvezel

Via crowdfundsite Pozible wordt nu gepoogd genoeg orders binnen te slepen om de fiets in productie te laten gaan. Mochten de initiatiefnemers daarin slagen, dan gaat de fiets voor $643 in de verkoop.

[gv data=”8y9Nycag8BY”][/gv]

Nog geen reacties

  1. kleine 22 inch wielen, inefficiënte naafdynamo die altijd aangedreven wordt nodig of niet, geen versnellingen en velgremmetjes… Oh ja en wat gadgets.
    Tadaah Smartbike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *