Big Ass Fans komt met ’s werelds eerste slimme ventilator

Haiku met SenseME Technology
Nu we in een tijdperk zijn aangekomen waarin alles ‘smart‘ wordt, springt het Amerikaanse Big Ass Fans in op deze trend en komt met een slimme plafondventilator.

De plafondventilator heet Haiku en is uitgerust met drie blades, een aantal sensoren en een stukje software dat het bedrijf SenseME-technologie noemt. Door het gebruik van de diverse sensoren in combinatie met SenseME, weet de ventilator wanneer iemand een kamer betreedt of verlaat, en kan – indien gewenst – meteen aanspringen of zichzelf uitschakelen. Daarnaast meet het continu de temperatuur in de kamer en past deze desgewenst aan. SensME onthoudt ook welke instellingen de gebruiker vaak wijzigt en onthoudt deze automatisch.

Mogen we dit smart noemen? Wel, een beetje. Het is in ieder geval slimmer dan een ventilator met alleen een standen-knop. Daarnaast brengt Big Ass Fans, dat we nog steeds een briljant treffende bedrijfsnaam vinden, ook een app uit waarmee je de ventilator kunt bedienen of via een schema laat werken. Als je meerdere Haiku’s in huis hebt kun je ze ook per groep aansturen.

De slimme plafondventilatoren komen deze zomer op de markt, voor de niet misselijke prijs van $1.045, ofwel €770. De maten beginnen bij 52 inch.

Big Ass Fans introduceerst 's werelds eerste slimme ventilator

Nog geen reacties

  1. En hoe regelen ze de temperatuur in de ruimte? Met een slimme thermostaat? Want een ventilator maakt het niet koeler, het zorgt alleen voor beweging in de lucht waardoor het koeler lijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *