Binnenkort betalen we allemaal met onze ogen

alibaba ogen betalen
Vergeet vingers, ogen zijn de toekomst.

Het e-commercebedrijf Alibaba heeft in stilte de Amerikaanse startup EyeVerify gekocht. EyeVerify is, zoals de naam al doet vermoeden, gespecialiseerd in identiteitsverificatie door middel van oogherkenning. De app die de startup heeft ontwikkeld scant je ogen en herkent de patronen van de bloedvaten in jouw ogen. Deze zijn bij elk mens uniek. De identificatiemethode zou voor 99% accuraat moeten zijn.

Via de eigen betaalapp Alipay is Alibaba al sinds vorig jaar aan het testen met betalingen via een oogscan. Gebruikers zouden uiteindelijk zelf kunnen kiezen welke methode van verificatie ze willen gebruiken: de oogscan, een vingerafdruk of het ‘ouderwetse’ wachtwoord.

Naar verluidt heeft Ant Financial, de betaaldienst van Alibaba, tussen de 70 en 100 miljoen voor de startup betaald. Tot op heden wist EyeVerify al ruim 10 miljoen op te halen bij onder andere Samsung. Ook Apple zou bezig zijn met het integreren van irisscanners. Grote kans dat veel betalingen straks door middel van oogherkenning gaat.

4 reacties

  1. Mensen, leer nu toch eens geen belangrijke zaken op te hangen aan biometrische gegevens!

    Beveiliging werkt goed als het een combinatie is tussen wat je weet en wat je hebt. Als het enkel afhangt van wat je hebt, dan moet dat niet iets zijn wat je nooit kan veranderen.

    Als je je huissleutel verliest, dan kun je nog de sloten vervangen. Dat zie ik met ogen nog niet zo snel gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *