Bij deze budget 3D-phone krijg je een overlijdensverzekering

Auteur: , Geen reacties
Damn, wat een flutding

Yup, een overlijdensverzekering en een zorgverzekering, gratis bij een 3D flutget smartphone.

Aaah, de Hydrogen One. De holografische- en 3D-smartphone moest een revolutie in de smartphone-wereld ontketenen, maar werd naast productieproblemen ook nog eens behoorlijk slecht ontvangen. Een budgetphone die het op het eerste gezicht eigenlijk beter doet dan het apparaat van bijna $1500 zou alleen maar zout op de toch al zo pijnlijke wond zijn. Gelukkig helpt ROKit’s marketing zichzelf al direct om zeep.

Het bedrijf ROKit (wie kent het niet) komt gisteren met een vijftal telefoons (waarvan 3 smartphones). Twee daarvan hebben weer 3D-functionaliteiten. De Io 3D en Io Pro 3D zijn allebei smartphones met ingebouwde 3D-mogelijkheden, uiteraard zonder dat je zo’n papieren brilletje op hoeft. Ik zou daarentegen liever een dollar betalen voor zo’n brilletje dan dat ik de andere bijkomende kosten betaal.

ROKit verkoopt namelijk bij hun smartphone een abonnement van $4 per maand voor het content-gedeelte, ROK Media genaamd. En eigenlijk heb je alleen iets aan de 3D-functies als je een dergelijk abonnement hebt. Het probleem, zo ziet AndroidAuthority, is dat er nauwelijks content beschikbaar is in de Media-app. Buiten een 3D-versie van de Bijbel is het aanbod schaars.

ROKit beweert hard aan het werk te zijn om grote filmstudio’s aan het apparaat te koppelen, maar dat lijkt een behoorlijk sterk verhaal. De licenties van films aankopen is namelijk ontzettend duur, laat staan dat de titels dan ook nog geformatteerd moeten worden naar het ROKit-systeem om 3D mogelijk te maken. En als filmstudio’s hun content al zouden willen aanbieden op een product van een behoorlijk kleine speler, dan had ROKit dat zonder twijfel vóór de release van hun toestellen moeten regelen.

Buiten de 3D-functionaliteiten is de smartphonelijn van shampoo-magnaat John Paul DeJoria (ja, echt) behoorlijk karig, maar de prijs is dat ook. Voor zo’n $200 krijg je een 5.45-inch smartphone (1,440 x 720 display), een quad-core 1.3GHz MediaTek processor, 2GB RAM, een lachwekkende 16GB geheugen (uitbreidbaar) en een enkele 8MP-camera (rear) en een 2MP selfiecamera.

De Pro-variant is met zo’n $300 goed voor een 6-inch 2,160 x 1,080 display, een acht-core 2GHz MediaTek chipset, 4GB RAM, 64GB uitbreidbaar geheugen, een dual-camera van 13MP en 2MP met een selfie-camera van 8MP.

Vooralsnog is de lijn van 3D smartphones alleen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar en ik zou zeggen, wees blij. Okay, mensen die het toestel kopen (waarschijnlijk alleen via Wallmart) krijgen er een jaar gratis zorgverzekering en overlijdensverzekering bij (ja, echt). Of je dezelfde extra’s ook in Engeland krijgt (via Amazon) is niet bekend. Ook weten we niet wát voor verzekering je krijgt. Als je alleen uitbetaald krijgt als je zo droevig wordt van het Media-aanbod en jezelf daarom van een flatgebouw gooit, dan heb je er vrij weinig aan.

Kortom, we weten niet precies waarom het merk niet gewoon bij de shampoo is gebleven. De 3D thuismarkt is immers al lang geleden geflopt. Aan de andere kant, een zorgverzekering en een overlijdensverzekering voor zo’n $200 dollar per jaar in de Verenigde Staten?! Dat is een absoluut koopje en veroorloofd bijna om jaarlijks zo’n ding aan te schaffen. Het toestel zelf kun je dan lekker gebruiken als deurstopper.

Foto @ROKitEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).