Deze luchtvaartmaatschappij werkt aan fatsoenlijke Wi-Fi

Emirates
Als je weleens hebt geprobeerd te internetten aan boord van een vliegtuig, dan weet je dat de snelheden meestal niet om over naar huis te schrijven zijn.

Emirates wil daar verandering in brengen. Zij willen in samenwerking met Inmarsat internetsnelheden tot 50Mbps mogelijk maken. We moeten nog wel heel even geduld hebben, want Emirates gaat zijn Boeing 777X-vloot pas in 2020 van de nieuwe technologie voorzien. Het kan ons echter niet snel genoeg gebeuren.

Het verschil zit ‘m in de antenne die op het vliegtuig wordt geplaatst, zodat er een sterkere verbinding kan worden gemaakt met de internetsatellieten. Verder worden er meer access points geplaatst in het vliegtuig, waardoor het niet langer uit zou moeten maken of je voorin of achterin zit. Het signaal is overal even sterk.

Het is nog niet duidelijk wat het gaat kosten om de Emirates-netwerken te mogen gebruiken. Wi-Fi is nu gratis als je First of Business Class vliegt. Economy-reizigers krijgen 20MB gratis en betalen daarna voor verder gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *