Bij Google gratis geld voor toptalenten

Gratis geld
Een dik salaris waar je helemaal niets voor hoeft te doen. Gratis geld, het kan bij Google!

Google heeft niet altijd op ieder moment een passend klusje voor z’n toptalenten. Om te voorkomen dat deze mensen een eigen bedrijf starten of overlopen naar de concurrent, mogen deze werknemers volledig op kosten van Google genieten van een zee aan vrije tijd. Nee, dus geen bezigheidstherapie of hand-en-spandiensten maar heerlijk doen waar je zelf zin in hebt. We hebben het hier over de toppers onder de verkopers, ontwerpers en productmanagers.

Enkele voorbeelden zijn Brian McClendon, een toptalent binnen Google die al meer dan een half jaar op non-actief staat. Van Salar Kamangar, één van de eerste 15 werknemers van Google, is onduidelijk wat hij doet voor zijn dikke paycheck. Omid Kordestani, de eerste verkoopdirecteur van Google is na een lang verlof onlangs weer aan de slag gegaan.

Het lijkt een dure maatregel, maar Google maalt er niet over en houdt z’n toppers liever aan boord. Mochten er weer nieuwe interessante projecten starten, dan komen ze immers goed van pas. Van Google’s eerste 100 medewerkers, werkt nog altijd een derde bij het bedrijf. Onlangs werd ook bekend dat Googlemeer vrouwen op de werkvloer wil, dus waarschijnlijk is men extra zuinig op de dames

Compleet vreemd is de maatregel overigens niet. In de gouden jaren van de ICT waarin veel bedrijven bakken met geld verdienden aan het detacheren van ICT’ers, mochten werknemers bij sommige bedrijven ook betaald thuiszitten wanneer er even geen klus was. (via: businessinsider)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *