Veel webshops onvoldoende beveiligd

Webshop
Uit onderzoek blijkt dat veel websites nog steeds geen gebruik van SSL-gecertificeerde verbindingen maken.

Van de 563.597 geregistreerde webadressen maakt slechts 9,0% gebruik van zo’n beveiligde verbinding. Volgens de database van Telefoonboek.nl komt onder andere naar voren dat slechts 10 procent van de webshops in het bezit zijn van een SSL-certificaat.

Beetje gek,aangezien deze websites veel met persoons- en bankgegevens werken. Ronny Oonk, onderzoeker van Telefoonboek.nl, zegt “Juist webshops zouden allemaal moeten kiezen voor een beveiligde online verbinding, want het geeft consumenten het vertrouwen om veilig producten te kopen.”

Cijfers in de zorg

Een andere branche waar veel verkeer van vertrouwelijke informatie plaatsvindt, is de gezondheidszorg. De categorieën ‘apotheek’ (80,4%) en ‘huisarts’ (56,8%) scoren al iets beter op SSL-gebruik, maar nog verre van optimaal. Steeds meer huisartsen kiezen ervoor om via een online portaal afspraken te maken en contact met patiënten te onderhouden. Veel van de informatie die daar overgedragen wordt, bijvoorbeeld over een ziektebeeld, wordt liever privé gehouden. Dat mag natuurlijk niet zomaar op straat komen te liggen. Tevens valt op dat psychologen (7,1%) en tandartsen (27,2%) daar zelfs nog ver achteraan lopen.

Dit zijn trouwens de 5 grootste webshops van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *