Bijna helft verkochte smartphones is phablet

Phablet
In het eerste kwartaal gaven consumenten het astronomische bedrag van 96 miljard dollar uit aan smartphones.

Bijna de helft (47%) van de verkochte toestellen is een phablet. Een jaar geleden was dat nog maar 37%. In de Verenigde Staten is alles groter: phablets gingen daar van 59% naar 70% van het totaal aantal verkochte toestellen. De groei wordt onder andere verklaard door nieuwe phablets van hoge kwaliteit, zoals de iPhone6plus en de Nexus 6.

In het eerste kwartaal steeg ook de verkoop van 4G-geschikte toestellen tot boven de 50%. De totale verkoop van smartphones steeg met 7% (in West-Europa zelfs 12%), tot 310 miljoen exemplaren. Wel is het zo dat het totale verkoopbedrag voor het eerst iets gezakt is. In Spanje en Frankrijk werden bijvoorbeeld goedkopere toestellen gekocht, wat een gevolg is van de economische situatie in die landen.

Nog geen reacties

  1. Denken jullie niet dat Spanjaarden en Fransen gewoon te klein zijn en dat met de trend van steeds grotere toestellen, zij eerder geneigd zijn middenklasse toestellen te kopen zoals Sony’s Compact serie of de Motorola G enz.? De crisis is relatief. Met goed onderhoud kunnen de smartphones van de afgelopen jaren makkelijk langer mee dan twee jaar.

  2. Denken jullie niet dat Spanjaarden en Fransen gewoon te klein zijn en dat met de trend van steeds grotere toestellen, zij eerder geneigd zijn middenklasse toestellen te kopen zoals Sony’s Compact serie of de Motorola G enz.? De crisis is relatief. Met goed onderhoud kunnen de smartphones van de afgelopen jaren makkelijk langer mee dan twee jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *