Bijna miljard aan Bitcoin en andere crypto’s gestolen

Bitcoin
Let op waar jij je crypto’s bewaard.

Het parkeren van crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum bij een online exchange is niet zonder risico. Ook dit jaar hebben er weer tal van hackers toegeslagen bij verschillende handelsplatformen. Tot nu toe is er dit jaar al bijna voor een miljard dollar aan crypto gestolen.

Het gaat om 970 miljoen dollar en dit zijn gevallen waarvan de diefstal bekend is. Er zijn altijd slachtoffers die geen melding maken van een diefstal, bijvoorbeeld als het om een kleiner bedrag gaat. Tel al die gevallen bij elkaar op en die miljard kan zomaar bereikt zijn. Dit jaar waren er fors meer aanvallen in vergelijking met vorig jaar. Handelsplatformen kregen gemiddeld 250% meer te maken met hackers, aldus beveiligingsbedrijf CipherTrace.

Alleen al het derde kwartaal is goed voor 173 miljoen dollar aan diefstallen. Hoewel er tal van oproepen zijn richting exchanges om de boel beter te beveiligen, vinden er toch tal van digitale diefstallen plaats. Wie geen zin heeft om te wachten op actie van handelsplatformen kan bijvoorbeeld een hardware wallet aanschaffen, of de coins parkeren bij één van de vele online cloudplatformen die digitale kluizen aanbieden. Bij die laatste bedrijven is er ook altijd weer een risico op een hack, maar vaak hebben ze de beveiliging een stuk beter op orde. (via Reuters)

Eén reactie

  1. Zoals ik al vaker zei … Crypto wordt niks meer.
    Te veel hacks, scams, gedoe en onzekerheid.

    Je gaat nooit de gewone man in Crypto krijgen en de grote investeerders want die willen geen risico lopen.
    De ene dag is het dat Bitcoin gaat stijgen en de alts ook en dan een week later is het weer een drama … Een week later begint de cyclus opnieuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *