Bill Gates is wederom de allerrijkste

Bill Gates is wederom de allerrijkste
Met een vermogen van 78,5 miljard dollar heeft Bill Gates de koppositie van Carlos Slim overgenomen en daarmee mag hij zich weer de rijkste man op aarde noemen.

15,8 miljard groei

Het vermogen van de inmiddels 58-jarige Microsoft founder steeg het afgelopen jaar met 15,8 miljard dollar. Genoeg om de Mexicaanse zakenman (en groot KPN-aandeelhouder) Carlos Slim van zijn troon te stoten. Gates heeft het lucratieve jaar naast zijn inkomen bij Microsoft vooral te danken aan een forse stijging van zijn aandelen in Canadian National Railway en Ecolab.

Bill Gates mag er een royaal leven op nahouden, maar dat betekent niet dat de techgigant gierig is. Hij heeft nu al zo’n 28 miljard dollar in de Bill en Melinda Gates Foundation gepompt, de immens grote stichting die op het punt staat om polio uit te roeien.

De nummer 1 notering werd bekend gemaakt via de Bloombergs Billionaires Index. Een lijst met de 300 rijkste personen op aarde. Hij werd in 2013 ook al door Forbes uitgeroepen tot -wederom- de rijkste persoon op aarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *