Bill Gates na 6 jaar weer de rijkste man op onze planeet

Bill Gates & Carlos Slim
In 2007 nam de Mexicaanse zakenman en telecombaas Carlos Slim de titel van Bill Gates over als rijkste man op aarde. Het heeft 6 jaar geduurd, maar de rollen zijn weer omgedraaid.

Volgens Forbes was Bill Gates vanaf 1996 elf jaar lang de rijkste man op aarde, maar tegelijkertijd ook één van de grootste filantropen. Miljarden van zijn vermogen zijn reeds aan goede doelen besteed via zijn Bill and Melinda Gates Foundation.

In 2008 legde hij zijn functie neer als hoogste baas bij Microsoft, het bedrijf dat hij in 1975 samen met Paul Allen oprichtte. Gates geniet sinds die tijd geen torenhoog salaris meer, maar hij heeft uiteraard nog wel een fors pakket Microsoft aandelen.

Het aandeel Microsoft stond vandaag op de hoogste stand in vijf jaar. Daarmee komt zijn vermogen volgens de Bloomberg Billionaires Index uit op 72,7 miljard dollar en dat is iets meer dan het vermogen van Carlos Slim dat op 72,1 miljard dollar blijft steken.

Hoe lang Bill de rijkste blijft, hangt sterk af van de beurskoers Microsoft, maar het zal hem zelf ongetwijfeld aan zijn reet roesten. Wij dromen ondertussen verder wat we met zoveel geld allemaal zouden doen. (via: bloomberg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *