Billboard ruikt naar zweet, doodt muggen

Auteur: , 1 Reactie
Billboard

Om het Zika-virus te bestrijden heeft de Braziliaanse overheid iets mafs bedacht.

In Nederland wordt geklaagd over seksistische reclameposters in een Abri, in Braziliƫ is men blij met een reclamezuil die letterlijk naar zweet en adem ruikt.

Een mix van koolstofdioxide en verschillende zuren moet de muggen namelijk tot op tweeƫnhalve kilometer afstand verleiden hun dood tegemoet te vliegen, om zo de verspreiding van het dodelijke Zika-virus een halt toe te roepen.

Het toepasselijk getitelde Moskikto Killer Board is een vinding van twee bedrijven, Posterscope en NBS, en momenteel staan de eerste twee in de straten van Rio. De productiekosten zijn nog geen tweehonderd euro per stuk. Leuk detail is dat omstanders de gevangen muggen te zien zijn terwijl ze langs het glas vliegen. Er zal geen reclame op te zien zijn, alleen de hierboven vertoonde boodschap.

Experts zijn het eens over de effectiviteit, maar verschillen van mening als het aankomt op het risico van de aanwezigheid van de zuilen op dichtbevolkte plaatsen. De muggen kunnen op weg er naar toe namelijk ook op het idee komen een voorbijganger te prikken.1 reactie

Handig voor bij bushokjes enzo. Oh wacht…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).