Binnen vijf jaar is Android verleden tijd

Android op een smartphone
De eerste versie van Android is alweer bijna tien jaar oud, dus tijd voor een opvolger, toch?

Volgens Bloomberg werkt Google al sinds 2016 aan Fuchsia OS, het besturingssysteem dat binnen vijf jaar gereed moet zijn voor lancering. Sterker nog: binnen een paar jaar zou Fuchsia al moeten kunnen draaien op speakers en smart home-producten. Daarna volgt de uitrol voor smartphones, tablets en andere devices.

Fuchsia moet namelijk een besturingssysteem worden dat op veel meer apparaten kan draaien dan nu het geval is bij Android. Ook staat centraal dat het OS makkelijker bij te werken is, zodat het geen maanden meer hoeft te duren voor je de nieuwste updates kunt installeren op je Samsung of OnePlus.

Het grootste discussiepunt in het verdere verloop van de ontwikkeling is privacy. Aan de ene kant wil het team de gegevens van gebruikers graag beter beschermen, aan de andere kant wil Google nog wel zo persoonlijk mogelijke advertenties kunnen vertonen. Daarbij lijkt geld voorlopig de doorslag te geven, want volgens Bloomberg kwam het advertentieteam als winnaar uit deze discussie.

4 reacties

 1. Dat zal allemaal best, maar als Google de 3rd-party apps niet automatisch port naar hun nieuwe OS, dan komt het niet van de grond. Geen apps -> consumenten kopen het niet. Geen consumenten -> app bouwers bouwen geen apps.
  Zie Windows Phone.

 2. Logisch onbetrouwbare troep, neem gewoon een Iphone.
  Ook veel langere ondersteuning dus onder aan de streep goedkoper omdat de telefoon veel langer mee gaat.

  • @m54b30: m’n 3 jaar oude Samsung Galaxy S6 heeft zonet de laatste beveiligingsupdate gehad, en zelfs de S5 (en S4!) krijgt er heel af en toe nog een. Wat wil je nog meer?

   En onbetrouwbare troep? Veel beter is natuurlijk de processor van de telefoon beginnen te throttlen, vanaf de batterij een beetje versleten is zodat je telefoon tergend langzaam begint te worden. Gelukkig heb je dan nog de keuze om deze throttle optie uit te zetten, zodat je af en toe getrakteerd wordt op spontane uitval, terwijl je batterij nog gewoon de helft vol is.

   Maar God zij dank mag je bij Apple dan aan de helft van de prijs je batterij laten vervangen omdat ze het toestel slecht ontworpen hebben.

   Veel beter he?

   • @simonmc: Yup, en na 1100 euro uitgeven aan een iphone X mag je nog steeds een halve dag wachten tot hij opgheladen is want het fastchargen gaat out of the box niet, mag je voor de prijs van een volle tank diesel een snellader bij Apple kopen die overigens nog steeds niet echt snel te noemen is.
    Tja, echte premium maar wel nog updates na 5 jaar … Wow !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *