Binnenkort advertenties in Google Maps?

Google Maps
Niet doen Google, alsjeblieft.

Google Maps is een van de beste, zo niet de beste reisgids voor op je smartphone. Naast de erg gedetailleerde navigatieservice, verkeersupdates en het overzichtelijke uiterlijk zijn er ook geen advertenties te vinden op het apparaat. Google CEO Sundar Pichai laat ons echter twijfelen of dit in de toekomst ook zo blijft.

In een gesprek met een Wall Street analist hintte Pichai op een eventuele Maps-versie met advertenties. De oorspronkelijke vraag van de analist was of Google geïnteresseerd was Maps om te toveren in een goudmijntje, waarop de CEO zei dat hij ‘vast en zeker wel recente veranderingen in Google Maps hebt opgemerkt de afgelopen maanden’, doelende op de integratie van apps zoals Uber.

In een andere interessante quote uit het gesprek meldde Pichai het volgende:

“If you open Google Maps, you’re traveling or out on a Friday evening, we start surfacing a lot more info about what you can do, places to eat and so on. So those are beginning to get good feedback from users and I think that gives us an opportunity to add value there overtime as well.”

Hoewel de Google CEO niet expliciet zegt dat er reclame naar Maps komt, kun je zijn woorden zo interpreteren dat dit wel het geval zal zijn. Of en wanneer deze advertenties vrij spel krijgen in Google Maps is afwachten geblazen. Wij hopen in ieder geval dat Google afziet van dit plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *