Binnenkort bij KPN: tv kijken op je telefoon met 4G

Tv kijken op je telefoon met 4G
Voordat u roept ‘mijn databundel is straks op na één aflevering Utopia‘. Calm your tits. KPN gaat televisiezenders aanbieden, maar de daarvoor verstookte data zal niet van je bundel afgehaald worden.

Op een KPN-conferentie werd het nieuws, dat in de zomer van vorig jaar naar buiten kwam, nog eens bevestigd door KPN-topman Jaap Postma. Expliciete details werden niet gegeven, behalve dat het in eerste instantie om 10 zenders gaat. Vermoedelijk wordt het een aparte dienst tegen betaling. Nou ja, vermoedelijk, dat laatste weten we eigenlijk wel zeker.

Geen bundelschade

Het belangrijke hieraan is dat het over 4G (LTE-broadcast) gaat, en de gebruikte MB’s niet van je databundel vliegen, in tegenstelling tot de huidige KPN iTV Online-app. Dit doet KPN’s dochter Hi nu ook al met Spotify; onbeperkt muziek streamen terwijl je databundel intact blijft. RTL heeft een soortgelijke deal met Vodafone onder de noemer Sizz, waarmee je bepaalde programma’s van RTL kunt terugkijken.

Van 2008 tot en met 2011 bood KPN MobielTV aan, dat gebruik maakte van DVB-H-techniek en tv-signalen in de ether. Dit flopte echter jammerlijk. Vooral omdat maar een select aantal telefoons van Nokia en Samsung werden ondersteund.

We hebben KPN om een reactie gevraagd. Zodra we meer weten, lees je het hier.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *