Binnenkort kan je inchecken met je smartphone

Auteur: , Geen reacties
Binnenkort kan je inchecken met je smartphone

Nadat je lekker op het strand heb gelegen loop je terug naar je hotel, maar je komt erachter dat je de keycard bent verloren. Gelukkig heb je de telefoon nog.

Hiermee wordt het namelijk mogelijk om bij de hotels van het Hilton je kamer te betreden. De keycards zullen dan ook verleden tijd worden. Hilton gaat in 2015 met het project beginnen zodat iedereen in 2016 kan inchecken met zijn smartphone.

Met het project is zo’n 550 miljoen dollar gemoeid en wereldwijd zo’n 650.000 kamers. Hilton wil het ook mogelijk maken dat klanten van te voren zelf kunnen bepalen in welke kamer ze terecht komen. Dit zal via een app op de telefoon kunnen, klanten krijgen dan foto’s te zien van de beschikbare kamers. Zij kunnen dan een dag van te voren hun eigen kamer kiezen.

Via de app worden er nog een hele hoop extra dingen mogelijk. Zo hoef je geen room service meer te bellen, maar kan je gewoon aangeven wat je ’s ochtends op je boterham wilt hebben. De techniek zal waarschijnlijk ook bij meerdere hotelketens worden geïntroduceerd.

Het proces van het inchecken zal op deze manier in ieder geval een heel stuk sneller verlopen aangezien mensen niet meer via de balie naar hun kamer hoeven te vragen. Voor de hotelketens betekent dat natuurlijk minder kosten en hotelpersoneel kan zo meer aandacht schenken aan een prettig verblijf voor de bezoekers.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).