Binnenkort Netflixen met een brakke internetverbinding?

Netflix
Netflix-CEO Reed Hashtings kwam met een opmerkelijke uitspraak op het Mobile World Congress.

Netflix is op dit moment nog steeds razend populair in de Nederlandse huiskamers. Hoewel er meer films weg lijken te gaan dan dat er toegevoegd worden, groeit de streamingdienst met rasse schreden. Maar als je last hebt van een slechte of haperende internetverbinding, dan is het buffersysteem van Netflix een ware plaag.

Vandaar dat Netflix-CEO Reed Hashtings dan ook hoopt dat het probleem ‘bufferen’ binnenkort tot de verleden tijd behoort. Dit meldde de topman tijdens een interview op het Mobile World Congress. Hij wil dat goede videokwaliteit zonder haperingen binnen zeer korte tijd mogelijk wordt op bijvoorbeeld smartphones met een verbinding van slechts 200 kilobits per seconde.

Om deze plannen te kunnen realiseren in de toekomst, investeert Netflix een flink bedrag in nieuwe servers, het ontwikkelen en verbeteren van codecs en allerlei andere technieken. Op deze manier wil het haar content nog beter en sneller kunnen versturen naar je beeldscherm.

Naast het toegankelijker maken van haar diensten heeft Netflix vorig jaar met de optie om bepaalde series en films offline te bekijken ook een handige feature geïntroduceerd. Wanneer we nu precies met een haperende verbinding in hoge kwaliteit kunnen blijven Netflix & Chillen, is nog even afwachten geblazen.

Eén reactie

  1. Ik hoop juist dat Netflix ook wat meer upmarket gaat met nieuwere films. Ik zou best meer willen betalen als ik nu doe, als de nieuwste films die via BluRay beschikbaar komen ook meteen via Netflix komen. Dan vervalt ook de noodzaak voor illegale content.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *