Binnenkort nieuws op Facebook via de Paper-app

Binnenkort nieuws op Facebook via de Paper-app
Facebook komt in februari met de nieuws-app Paper en brengt alleen het nieuws waar jij interesse in hebt.

Met Paper kun je zelf bepalen binnen welke rubrieken je nieuws wil ontvangen. Je hebt de keuze uit onder meer: Score (sport), Headlines (wereldnieuws), Cute (schattig nieuws) en Planet (milieu en duurzaamheid). Helaas is Paper nu nog enkel voor de Amerikaanse markt ingericht.

De vormgeving van Paper is gemaakt door niemand minder dan Mike Matas. Wie? Deze jongen is een zwaargewicht in zijn werk en ontworp eerder Google Maps en applicaties voor de iPhone. Matas heeft gekozen voor een interface met aan de bovenzijde steeds een grote video of foto.

Tijdens het lezen van artikelen kun je met een zoom-beweging het verhaal afsluiten. Ook blijven nieuwe statussen van vrienden met een pop-up zichtbaar onderin het scherm. Een andere fraaie eigenschap is het gebruik van likes voor de selectie van het nieuws. Als je vrienden een artikel liken, wordt de kans groter dat ook jij dit te lezen krijgt.

Een release-datum van de nieuws-app in Nederland is nog niet duidelijk. Facebook wil eerst verzekerd zijn dat de redactionele kant op rolletjes loopt.

[gv data=”IhrbT9O6kW8″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *