Binnenkort ook Nederlandse Kickstarter-projecten

Binnenkort ook Nederlandse Kickstarter-projecten
De crowdfundingsite Kickstarter ondersteunt nu alleen nog projecten uit Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Australië en Nieuw-Zeeland. Binnenkort kunnen ook wij onze Nederlandse ideeën ‘crowdfunden’.

Kickstarter is het grootste online crowdfunding platform voor creatieve projecten. Wie een project op Kickstarter steunt, helpt mee aan de realisatie van het project en krijgt meestal het product als eerste in handen. Sinds de oprichting van Kickstarter hebben 163.000 projecten bij elkaar zo’n 966 miljoen dollar opgeleverd.

Bekende projecten van Kickstarter zijn de Pebble smartwatch, met een opbrengst van tien miljoen dollar, de Android-spelcomputer Ouya, die 8,5 miljoen dollar aan donatiegeld opleverde en de film Veronica Mars, een project dat 5,7 miljoen dollar binnenharkte.

Ook Nederland telt enorm veel creatievelingen die hun projecten maar al te graag via Kickstarter willen realiseren. Daarom staat de crowdfundingsite nu ook open voor Nederlandse projecten. Wanneer het voor ons van start gaat, is nog niet zeker. Je kunt je ideeën nu al wel via Kickstarter indienen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *