Biologisch afbreekbare drone lost zichzelf op

Biologisch-afbreekbare-drone
Deze ultieme spionagedrone verandert zichzelf in een plasje met prut als hij neerstort.

Het Ames team van NASA kwam op de proppen met deze nieuwe drone, die bijna volledig gemaakt is van materiaal dat biologisch afbreekbaar is. De buitenkant bestaat uit Mycelium, een paddenstoelensoort die in bepaalde vormen kan groeien. Daar overheen zit een laag met bacterieën, en een laag met dezelfde stof die wespen gebruiken om hun nesten mee te bouwen.

Zelfs aan de binnenkant is er gedacht aan afbreekbaar materiaal. Zo zijn de circuits omgeven met een bepaalde inkt die het afbreekproces bevordert en versnelt.

Afbreekbare-Drone

Natuur-onderzoek
Dit kan goed van pas komen om lastig bereikbare plaatsen in de natuur te bezoeken, zonder daar resten achter te laten van een drone als het misgaat. Ook in de spionagewereld is er vraag naar, aangezien een drone die zichzelf oplost lastig te bewijzen is.

Jammer genoeg vergaat niet alles van deze drone, zo blijven er bijvoorbeeld vier propellors over als de rest al veranderd is in een papje. Mensen die hun drone regelmatig kwijtraken laten zo in ieder geval wel een stuk minder mileuvervuilend materiaal achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *