Bird komt met kruising tussen fiets en scooter

Bird komt met kruising tussen fiets en scooter
En dat volledig elektrisch uiteraard.

Bird is een deelservice in onder andere de Verenigde Staten. Het bedrijf is groeiende en heeft vandaag de nieuwe Cruiser gepresenteerd. Het moet een kruising voorstellen tussen een fiets en een elektrische scooter.

Er kunnen twee mensen mee op de Cruiser en moet onderdeel worden van de deelvloot van Bird. Dit betekent dat iedereen de Cruiser kan gebruiken om van A naar B te gaan. Het Amerikaanse bedrijf lanceert de Cruiser deze zomer in geselecteerde markten. Het ding komt met hydraulische remmen, een 52-volt batterij en weet daarmee overweg te gaan met bijvoorbeeld heuvels.

Op het stuur zit een LCD-scherm waar de gebruiker informatie kan aflezen. Bijvoorbeeld over de actuele snelheid en de actieradius. Over actieradius gesproken. Met de Cruiser kom je 80 kilometer ver op een volle lading.

Helaas gaan we de Cruiser, en überhaupt, de diensten van Bird, hier in Nederland nog niet zien. Het bedrijf werkt onder meer met elektrische steps die hier in ons land verboden zijn te gebruiken. De wetgeving is er vooralsnog niet op aangepast.

2 reacties

    • @kalieder: hah idd of een cita
      Op zich best een mooi simpel ontwerp, alleen hoop ik dat we die dingen niet zoals de steps echt overal op straat gaan vinden (in de vs). Die steps zijn een stuk kleiner lijkt mij en dat ligt al aardig in de weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *