Bitcoin Bakkt er niets van na slecht weekend

bitcoin-negatief-bakkt-opening
Ook de andere cryptomunten zijn in mineur.

Vandaag zou wel eens een dag kunnen blijken dat er cryptogeschiedenis geschreven wordt. Vanmorgen ging cryptobeurs Bakkt namelijk na veel uitstel live. Dit meldden zij zelf met een simpele en heldere Tweet.

In 2018 werd Bakkt al aangekondigd. Het unieke aan dit handelsplatform, waar onder andere de gebroeders Winklevoss bij betrokken zijn, is dat zij de Bitcoin die nodig is voor een optiepositie ook daadwerkelijk inkopen. Hierdoor stijgt de vraag naar Bitcoin en zijn de Bitcoins die ingekocht zijn voor de periode van de optie niet verhandelbaar. Dit leidt tot schaarste en naar verwachting tot hogere prijzen.

Ook maken veel institutionele beleggers gebruik van dit soort afgeleide beleggingsproducten. Men verwacht dan ook dat Bakkt de katalysator zal zijn voor veel institutionele beleggers om toe te treden tot de Bitcoin-markt. Men verwacht dan ook dat een recordrally voor de Bitcoin in het verschiet ligt.

Van een juichstemming op de cryptobeurzen is vooralsnog geen sprake. Waar we zaterdag al zagen dat er een klein weekenddipje optrad is dat in de loop van het weekend verworden tot een negatieve trend.

Inmiddels zien we dan ook dat de live koersen, die ik vandaag om 10.15 uur vastlegde, een negatief resultaat voor de Bitcoin laten zien. Ook de top 5 van andere cryptomunten weet (nog) niet te profiteren van de opening van Bakkt. Dit zien we uiteraard terug in de weekkoers van de Bitcoin, die ook negatief is. Hoewel dit op zich te verklaren valt, een oude beurswijsheid luidt immers: “Buy the rumor, sell the news.”, hadden veel analisten vast een beter begin van de cryptoweek verwacht. De resultaten zie je hierna:

koers-bitcoin-top-5-altcoins-23-9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *