Bitcoin-belegger krijgt belastingaanslag van 1 miljoen euro

Belastingdienst claimt 1 miljoen bij Bitcoin-belegger
Linus Dunkers zit in de problemen, nadat opeens de Zweedse belastingdienst voor zijn deur stond.

Dunkers begon in 2014 te handelen in Bitcoin. In totaal kocht en verkocht hij voor zo’n 2,4 miljoen euro aan cryptovaluta, verdeeld over duizenden transacties. Het is dus lastig om in te schatten wat hij precies geïnvesteerd heeft en wat die investeringen uiteindelijk hebben opgebracht. Hij is het in ieder geval niet eens met de berekening van de belastingdienst.

Zij eisen nu namelijk dat Dunkers bijna een miljoen euro aan belasting afdraagt, terwijl hij zelf stelt dat hij slechts 300.000 euro verdiende met zijn handeltje. “Ineens stonden ze met vier man voor de deur. Twee namen plaats op de bank, een deed het woord en de vierde maakte een lijst van al mijn bezittingen. Het is absurd, want ze laten me 300 procent belasting betalen”, zegt hij in de Zweedse pers.

Of Dunkers helemaal eerlijk is over zijn verdiensten is de vraag. Feit is wel dat de belastingdienst niet heeft gekeken naar de aankoopprijs van de Bitcoins. Alleen de verkopen werden bij elkaar opgeteld. Daarmee valt de winst natuurlijk vanzelf hoger uit. Dunkers laat de zaak nu voor de rechter komen en hoopt dan alsnog zijn gelijk te krijgen.

Nog geen reacties

  1. Dat is natuurlijk wel een beetje merkwaardig dat ze de aankoop en onkosten niet mee bereken maar dat zal wel een geval zijn van, als jij ons geen bewijs aanbrengt rekenen we het niet mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *