Bitcoin bereikt recordwaarde

Auteur: , Geen reacties
Bitcoins

Bitcoins waren nog nooit zo veel waard.

Nog geen twee maanden geleden behaalde de cryptocurrency Bitcoin een hogere koerswaarde dan goud. Vandaag werd een lang in stand gebleven record van de waarde van een Bitcoin verbroken. Een Bitcoin was vandaag (op het hoogste punt) maar liefst $1.343,59 dollar waard.

Sinds eind 2013 was de Bitcoin niet meer zoveel waard als in de afgelopen maanden. Vandaag haalde de virtuele valuta een recordkoers; de hoogste waarde die de munteenheid ooit heeft gezien.


Bron: CoinDesk

Verklaring
Toch moeten analisten hun hersenen kraken om een verklaring voor de hoge waarde van de Bitcoin te verzinnen. Techcrunch koppelt de waarde van de Bitcoin bijvoorbeeld aan de waarde van een andere cryptocurrency, Ether genaamd. Veel mensen zouden volgens de website Bitcoins ruilen tegen Ethers, wat de waarde van de twee virtuele valuta opdrijft. Toch is er dan nog geen verklaring gevonden voor het feit dat de Ether meer waard werd.

Maar zoals we allemaal op de middelbare school hebben geleerd tijdens economie, wordt de waarde van een gegeven valuta bepaald door wat de mens eraan wil uitgeven. Techcrunch: “Prijzen [van valuta] hebben de neiging om omhoog te gaan wanneer er slechts nieuws is. Als Donald Trump over Noord-Korea tweet, is de kans groot dat dat een positief effect heeft op cryptocurrencies.”

De analist zag ook duidelijk de effecten van de recentelijke Franse verkiezingen op de koersen: “Het viel me op dat er microcrash plaatsvond, minuten nadat de resultaten van de eerste ronde van de Franse verkiezingen bekend werden gemaakt – prijzen gingen vervolgens een paar minuten later weer omhoog. Marine Le Pen werd tweede, wat een goed teken was voor traditionele valuta als de Amerikaanse Dollar en de Euro.”Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).