Bitcoin Beurflits: bloeit de weekend-liefde weer op?

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-weekend-love-19-7

Vooralsnog zijn de vlinders wat bekoeld.

De koers van de Bitcoin vertoont een verschijnsel ‘weekend love’. Het valt de analisten op dat het al een tijd lang zo is dat de Bitcoin op vrijdag(middag) positiever gestemd is dan de rest van de week. Hoewel de negativiteit vorige weken weinig liefde toonde leek de liefde vandaag weer volop terug. Sinds vanmiddag is de liefde echter iets bekoeld. Toch is de kans groot dat de liefde dit weekend weer opbloeit.

Nu de storm rond Facebook Libra ook vooral rond Facebook blijft hangen en diverse politici aangeven dat er geen sprake is van een verbod van de Bitcoin lijkt de markt opgelucht adem te halen. De marktkapitalisatie daalt weliswaar iets (van $ 274,8 miljoen gisteren rond 17.20) naar $ 269,2 miljard en de koersen staan licht in het rood, maar tot vanmiddag vertoonden de koersen een sterk herstel.

In het overzicht van de live koersen dat ik om 17.25 vastlegde zien we dat zowel de Bitcoin als de top 5 Altcoins even geen koersstijgingen tonen met uitzondering van de BinanceCoin.
Bitcoin-beursflits-19-7-weekend-love

Daarmee komt de volatiliteit van de Bitcoin terug op het niveau van de koersrally naar het koersrecord van 2017. De dagkoersen liggen namelijk weer ruim boven het voortschrijdend gemiddelde over de afgelopen 50 dagen. Dit is een bullish teken. Bovendien ligt de volatiliteit deze maand boven de 150% hetgeen ook het geval was met de recordstijgingen.

Naast deze positieve technische ontwikkelingen start cryptobeurs Bakkt na veel vertraging rondom vergunningen op 22 juli met de eerste test van haar fysieke handelsbeurs. Dit betekent dat zij opties gaan testen waarbij de de tegenwaarde daadwerkelijk wordt ingekocht. Hiermee worden institutionele beleggers interessant gemaakt. Eind 2018 werd de opening van Bakkt als één van de grote trekkers van de koers voor 2019 voorzien.

Dat zowel de technische als de fundamentele analyse positief is kan voor veel beleggers de reden zijn om in te stappen en zo te profiteren. We sluiten een liefdevol weekend dan ook niet uit.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).