Bitcoin Beursflits: aarzelend herstel en uitleg over koersinschattingen


Dus daarom zijn die analisten altijd zo voorzichtig…

De nieuwsberichten over de Bitcoin en andere cryptomunten worden veel bekeken en vaak ook heftig bekritiseerd en dat is leuk. Immers niks beters dan wat discussie. Daarom leek het me vandaag leuk om in te gaan op kritiek en wellicht de discussie verder te helpen.

Als allereerste denk ik dat degene die vandaag zeker weet wat de koers van de Bitcoin, een aandeel of wellicht de benzineprijs, om maar wat te noemen, over exact 7 dagen weet iets beters te doen heeft dan die kennis in bijdragen te delen. Daarbij zijn analisten op het gebied van Bitcoin en crypto niet minder voorzichtig in de woordkeuze dan analisten van andere beleggingsmiddelen.

Het enige kenmerkende verschil dat je wel duidelijk ziet is dat analisten van bijvoorbeeld aandelen heel duidelijk tendensen kunnen noemen en op basis daarvan ook grenzen kunnen benoemen. Bij die grenswaarden is het dan verstandiger om te kopen of te verkopen. Die grenswaarden worden berekend aan de hand van diverse analysemodellen. Die modellen zijn weer gebaseerd op de ervaring van inmiddels, om bij aandelen te blijven, zo’n 400 jaar handel. In die 400 jaar is er logischerwijze van alles gebeurd en heeft men de koersen eindeloos kunnen vergelijken en patronen kunnen analyseren.

Als we dat vergelijken met de Bitcoin, die als oudste cryptomunt nu ruim 10 jaar is, ligt het voor de hand dat er veel minder historische gegevens voor handen zijn. Daarom kan je ook veel minder nauwkeurig zijn in vooruitzichten. Bovendien waren de eerste jaren van de Bitcoin al zo geen ‘gemiddelde’ jaren. Enerzijds kwam de economie uit een crisis en anderzijds waren er veel minder gebruikers omdat de munt nog amper verspreid was. Daarbij blijkt dat het tegenwoordig wel erg makkelijk is om een analist aan een al te concrete koersvoorspelling vast te pinnen.

Daarbij komt dat de Bitcoin zijn gelijke niet kent. Over het algemeen wordt aangenomen dat Coca-Cola (sinds 1919 met meer dan 1.000.000% in waarde gestegen), Altria (sinds sinds 1970 met bijna 29.000% gestegen) en Amazon (sinds 1997 met 61.600% in waarde gestegen) de meest succesvolle aandelen ooit zijn. Als we daar tegenover zetten dat Bitcoin sinds 9 jaar al een rendement heeft behaald van 550.450,63% begrijp je wellicht dat het lastig is om vergelijk te vinden. Ook goud (waar Bitcoin vaak mee vergeleken wordt) is in dat kader door een rendement van 1,68% sinds 9 jaar geen vergelijk.

Daar komt bij dat ik geen analist ben en Apparata geen beleggingssite is. We vinden het dus leuk om jullie te informeren (omdat we merken dat het jullie interesseert) maar stimuleren altijd eigen onderzoek. Ook willen we en mogen we geen advies geven.

Uiteraard gebeurt er ook op korte termijn genoeg. Zo zien we dat de marktkapitalisatie, die gisteren $ 258,4 miljard bedroeg, verder gestegen is naar $ 261,4 miljard vandaag (om 11.50 uur). Ook vandaag leidt dit tot een verder herstel van de koersen van de Bitcoin en de meeste Altcoins, al zijn de live koersen (die ik om 11.50 uur vastlegde) nog niet allemaal positief.

bitcoin-beursflits-1-8-19

Het blijft opvallend om te zien hoever de Altcoins achter blijven bij de koersontwikkeling van de Bitcoin. Men zou haast verwachten dat daar een

2 reacties

  1. Analisten voorzichtig?
    “De hele cryptomarkt gaat nu elk moment crashen!”
    “De crypto gaat 100k waarde dit jaar nog halen!

    Maaruh, zijn de crypto posts nou echt zo populair dat er zo goed als dagelijk een post over word geplaatst? moet dat?

    • @lolindir: Neen, crypto is al ruim 1 jaar over de mega hype heen en nu houd het alleen de echte freaks nog bezig en heel af en toe de mensen die in de min zitten (flinke groep) en dus van tijd tot tijd kijken of ze nog uit de put komen.
      Velen zijn er wel klaar mee en accepteren hun verliezen en gaan door met het leven.

      Het wordt nooit meer zoals eerst omdat eind 2017 crypto bekend werd bij de massa met een hype als gevolg en flinke stijgingen en daarna een mega verlies.
      Inmiddels hebben participanten, maar ook mensen langs de zijlijn gezien hoe vies de vrypto kan zijn (hacks, scams, mega verliezen, hype, etc) dat mensen er niet snel meer induiken (voorbeelden zat inmiddels van wat er allemaal fout kan gaan) en er dus geen echt nieuw geld in komt.

      Kortom, kansloos in de huidige vorm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *