Bitcoin beursflits: Bitcoin en Altcoins herstellen, schade na Facebook beperkt

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-beursflits-18-7

De crypto-industrie kijkt zelfs weer vooruit.

Het was de afgelopen weken zweten. Door de toenemende druk op Facebook omtrent de Libra kwamen ook de Bitcoin en andere cryptomunten onder druk. Gisteren was de tweede hoorzitting van de onderzoekscommissie voor Libra van het Congres en het ging er, net als op de eerste dag, niet gezellig aan toe. Zo noemde de commissie de plannen van Facebook gevaarlijker voor Amerika dan 9/11 en stelde men ronduit dat zij Facebook niet vertrouwt. Men vraagt zich nu zelfs af of het traject om tot goedkeuring te komen niet zo lang gaat duren dat de behoefte aan de Libra wegvloeit. Tegelijkertijd was er goed nieuws te melden voor de Bitcoin aangezien politici aangeven dat zij de Bitcoin niet kunnen en willen verbieden.

De markt reageerde positief en we zien dan ook dat de koersen van de Bitcoin en de belangrijkste Altcoins herstellen. Opvallend hierbij is dat de Altcoins sneller lijken te herstellen dan de Bitcoin en dat zou wel eens te maken kunnen hebben met de trends die Blockchain.com-oprichter Nicolas Cary voorziet.

Zo stelt hij dat er in de tweede helft van 2019 een focus komt op cryptomunten die gezekerd worden door traditionele beleggingsvormen zoals valuta en goud. Ook voorziet hij dat Nationale banken met eigen cryptomunten zullen komen. Als derde trend signaleert hij dat de markt aantrekt en dat diverse bedrijven in de crypto-industrie weer mensen inhuren.

Het is hem uiteraard ook niet ontgaan dat er veel discussie over privacy vs. regelgeving is. Daarom voorziet hij dat er een toename komt in decentrale initiatieven zoals wallets en beurzen. Op die manier is de investeerder nog beter beschermd tegen overheidsingrijpen. Als er immers geen centraal orgaan is valt er ook geen centrale verantwoordelijke aan te spreken. Als laatste voorziet hij een toenemende interesse in cryptomunten die door erkende financiƫle instanties verspreid zullen gaan worden.

Ook opvallend is dat steeds meer Iraniƫrs zich tot de Bitcoin wenden nu hun nationale economie onder druk staat door de strenge sancties. We hebben eerder gezien dat Aziatische bewegingen in die richting tot sterke koersstijgingen kunnen leiden. Vooralsnog zien we vanochtend in de live koersen (die ik om 9.45 vastlegde) een herstel voor de Bitcoin en sterker herstel voor de Altcoins. Het lijkt zowaar een reguliere handelsdag te worden.

bitcoin-beursflits-bitcoin-stijgt-altcoins-stijgen-snellerEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).