Bitcoin beursflits: Bitcoin en Altcoins kruipen terug

bitcoin-handelsoorlog
Wordt vanavond cruciaal voor de komende dagen?

Afgelopen maandag zagen we dat de Bitcoin negatief uit een raar weekend kwam. Na een negatief begin van de dag leek het tij gisteren te keren. Vanochtend begon men dan ook voorzichtig optimistisch aan de dag. Inmiddels is ‘Zaagmans’ bijna gearriveerd om de cryptoweek door te zagen. Een mooi moment om de balans op te maken.

laten we met het goede nieuws beginnen. Waar de marktkapitalisatie afgelopen maandag nog op $ 253,7 miljard lag is deze (om 11.30 uur) gestegen naar $ 258,4 miljard. Dit lijkt op voorzichtig vertrouwen en dat zien we ook terug in de koersen. De Bitcoin en de 5 belangrijkste Altcoins laten herstel zien ten opzichte van gisteren. Omdat de koersen volatiel zien zien we zelfs weer wat positieve weekkoersen op het digitale bord staan. Hieronder zie je een overzicht van de live koersen, die ik om 11.35 vastlegde.

Zoals je kunt zien is het herstel nog erg voorzichtig. Analisten zijn wat verward over de vele schommelingen in de koersen en terughoudend omdat het herstel niet doorzet. Aan de ene kant prijkt er een ‘gouden kruis’ wanneer de koersen zich wel positief ontwikkelen. Aan de andere kant voorziet men beren als het momentum te lang uitblijft. Normaal gesproken zou scenario 2 gelden, aangezien de zomer een wat stillere tijd is voor de handel in het algemeen. In dit geval zou dat anders kunnen zijn.

Vandaag onderhandelen de Amerikanen in Sjanghai met de Chinezen over een oplossing voor de handelsoorlog. We zagen eerder dat een escalatie van het conflict tot Aziatische koopwoede leidde. Een negatief resultaat of tegenvallende berichten zouden de handel in cryptomunten dus weer kunnen doen groeien. Aan de andere kant zou een Chinese vredespijp het momentum wel eens zo ver weg kunnen houden dat er de komende dagen weinig groei te beleven valt. Het lijkt er dus op dat de loop van vandaag beslissend zal zijn voor de komende ontwikkelingen.

3 reacties

 1. 10 print “bitcoin rukt op !”
  20 print “Altcoins profiteren en klimmen verder omhoog”
  30 print “Bitcoin eind 2019 naar record van 50.000 euro !”
  40 print “Bitcoin zakt terug”
  50 print “Altcoins dalen fors”
  60 print “Bitcoin zakt verder weg en is er nog hoop voor Altcoins ?
  70 goto 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *