Bitcoin beursflits: Bitcoin gaat ongemerkt richting jaarrecords

Auteur: , 1 Reactie
bitcoin-beursflits-10-juli

Zelfs de pump-and-dump-strategie biedt geen uitkomst meer.

We zagen vorige week een negatieve week voor de Bitcoin. Deze week volgde een herstel en langzaam neemt de koers weer met een paar procent per dag toe. Wat haast niemand ziet is dat de koers weer langzaam richting 13.000 dollar klimt.

In de verandering van het marktkapitaal van de afgelopen 24 zien we hoe sterk deze koersbeweging eigenlijk is.
marktkapitalisatie-bitcoin-cryptomunten-10-juli
(bron: Tradingview)

We zien dat we in de afgelopen 24 uur liefst 3 keer een sterke koersdaling of flash crash hebben gezien. Normaal gesproken zijn dit soort verticale strepen naar beneden een aanleiding voor paniekverkopen en verdere koersdalingen. In dit geval herstelde de markt de pogingen tot het drukken van de koers vakkundig. De orders werden ‘opgegeten’ en de koers van de Bitcoin en marktkapitalisatie zetten hun groei rustig door.

Dit is voor analisten een positief teken. Daarom verwachten zij dat de kans weer groter wordt dat de jaarrecords in zicht komen. Ook de berichten over een aankomende recessie in Amerika en het nieuws dat China een eigen cryptomunt gaat lanceren zorgt ervoor dat de Bitcoin sterk stijgt.

Analisten zien dan ook niet veel weerstand als de analisten willen blijven investeren. Voor de Altcoins is dat totaal anders. Wanneer je de live koersen van de Bitcoin en 5 belangrijkste Altcoins (die ik om 10.10 uur vastlegde) bekijkt valt op dat daar weer rode cijfers genoteerd worden. Het lijkt er hier juist op dat er geen nieuwsbericht positief genoeg is om nog voor koersstijgingen te kunnen zorgen. Ook het feit dat zo’n 70% van de handel momenteel handel in Bitcoins is doet steeds meer analisten vragen of er nog bestaansrecht voor die markt is.
bitcoin-beursflits-koers-bitcoin-stijgt-altcoins-dalen

Vooralsnog lijken we een reguliere handelsdag tegemoet te gaan.1 reactie

‘Normaal gesproken…’
‘Daarom verwachten…’
‘Het lijkt er hier juist op…’
‘Vooralsnog lijken…’

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).