Bitcoin beursflits: Bitcoin knock-out na apart nieuws

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-beursflits-15-7

Koersdrama is wel veroorzaakt in Amerika, maar niet door Trump.

In de beursflits van afgelopen vrijdag hoopten we nog op een beetje ‘weekend love’ voor de Bitcoin. Nu het weekend voorbij is kunnen we concluderen dat de koersontwikkeling van de Bitcoin meer weg heeft van een verrassingsbezoek van jouw schoonmoeder dan van liefde en passie.

De marktkapitalisatie stortte in van $ 307 miljard op vrijdag naar $ 266,7 miljard nu (maandagmorgen om 10.30). Grote boosdoener lijkt Amerika te zijn. Na de Tweets van Trump lanceerden de democraten namelijk een wetsvoorstel waarin zij techbedrijven willen verbieden om financiële activiteiten uit te voeren. Daar wordt je als investeerder in het virtuele fintech-product ‘cryptovaluta’ natuurlijk niet blij van.

Analisten maken zich nog geen zorgen over de situatie. Zij wijzen erop dat het een terugkerend patroon is dat koersen zwaar stijgen en dalen in aanloop naar een nieuw record. Nu is dat wellicht een mooie theorie, maar de investeerders die pas ingestapt zijn voelen deze koersbewegingen natuurlijk wel in de portemonnee. In onderstaand overzicht zie je de live koersen van de Bitcoin en de 5 belangrijkste cryptomunten zoals ik die om 10.30 uur vastlegde.
bitcoin-beursflits-koersen-dalen-15-7

Overigens is het goed om bij deze negatieve berichten toch de nuance te bewaren. Wie rond 1 april een Bitcoin had gekocht was voor nog geen € 4.000,- koopman geweest. Hoe reëel is het dan om te stellen dat we, nu de koers een correctie van zo’n € 2.000,- laat zien, een Bitcoin-crisis beleven terwijl de waarde nog steeds 2,5 over de kop is gegaan?

Tot slot was er vanmorgen ook nog een beetje goed nieuws. Van de enorme waarde aan Bitcoin de vrijdag gehackt bleek te zijn is er inmiddels weer een aanzienlijk deel terug gevonden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).