Bitcoin beursflits: Bitcoin laat weer ‘weekend love’ zien

bitcoin-koers-weekend-love
Wat is er aan de hand met de perceptie van Bitcoin-investeerders?

Toen ik vorige week vrijdagmiddag de Bitcoin beursflits schreef lag de koers rond $ 9.700,-. Nu we een week verder zijn is de koers gestegen (op het moment van schrijven, 16.05 uur) naar $ 11.822,41, oftewel een rendement van 21,8% in een week. Je zou dan verwachten dat menig investeerder dronken (hetzij van geluk, hetzij van de champagne) voorbij komt.

Wie echter de internationale headlines van het nieuws bekijkt en deze cijfers niet gezien heeft zou denken dat er iets verschrikkelijks gebeurd is. Zo heb ik al gelezen dat er een ‘flash crash’ gaande is, de ‘cryptowinter’ zou terug zijn en de Bitcoin zou de ’tulpenbol’ van de 21ste eeuw zijn. Ik vraag mij op zo’n moment wel eens af wat deze investeerders dan verwacht hadden. Welke andere legale belegging geeft 21,8% rendement in een week?

Uiteraard heeft de Bitcoin eerder deze week nog hoger gestaan. Winstnemingen en een aantal problemen bij cryptobeurzen zorgen ervoor dat met name kleinere beleggers en daghandelaren hun winst nemen. Ook dat is toch niet vreemd? Je zal maar van jouw spaargeld in december 2018 voor $ 3.200,- een Bitcoin gekocht hebben en nu voor diezelfde Bitcoin zo’n $ 11.800,- terug krijgen. Of je zal maar een daghandelaar zijn die eerder deze week in één dag meer dan 20% rendement kon incasseren. Nu is iedere mening er ‘maar’ een, maar het feit is dat dergelijke angstgevoelens nogal eens kunnen leiden tot paniekreacties en dat is nu net niet de bedoeling bij een rationeel product als beleggingen. Daarom is het wellicht een goed idee om je eigen conclusies te trekken en door de schreeuwende koppen heen te kijken.

Als we dan toch ergens doorheen kijken kunnen we net zo goed naar de marktkapitalisatie kijken. Deze is in de afgelopen 24 uur aardig aan het oplopen. Sinds het laagste punt, dat gisteravond bereikt werd, is er alweer 38 miljard kapitaal in de markt gestroomd.

In onderstaande grafiek van tradingview kun je het verloop goed zien.
marktkapitalisatie-bitcoin-cryptomunten-28-6

Dit zien we ook terug in de koersen. De daling in dubbele cijfers is bij de Bitcoin en bij de top 5 Altcoins weer verdwenen. Hoewel de koersen nog wel negatief zijn is de stijging opmerkelijk. In onderstaande grafiek zie je de live koersen van de Bitcoin en de top 5 Altcoins op het moment van schrijven (16.20 uur).
koers-bitcoin-altcoin-top-5-28-6

Bovendien komen er steeds meer positieve geluiden uit Azië, zo wordt de Bitcoin in China openlijk gepromoot als ‘save haven’. Hiermee lijkt de tendens voor het weekend weer positief te zijn. Het is dit jaar al een aantal malen gebeurd dat de koersen positief het weekend ingaan. Dit patroon noemt men inmiddels ‘weekend love’. Derhalve een mooie gelegenheid om jullie een weekend met veel liefde te wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *