Bitcoin beursflits: bloedrode dag voor Bitcoin en andere cryptomunten

Auteur: , 1 Reactie
bitcoin-bloedrood-altcoins-verliezen

Ook gaan er diverse beurzen down en blijkt er een bug in de Bitcoin te zitten.

De Bitcoin lijkt sinds gisterenmiddag in een vrije val en noteert het koersverlies het grootste deel van de dag in dubbele cijfers. Ook de andere cryptomunten maken een duikvlucht. De statistieken zijn dan ook schokkend. De marktkapitalisatie stond gisteren bijvoorbeeld nog op $ 342 miljard. Daar is op dit moment nog $ 302 miljard van over, terwijl het laagste punt inmiddels al gepasseerd is. Vanmorgen vroeg lag dit namelijk op $ 293 miljard.

Ook de koersen zien er belabberd uit. De live koersen die ik om 16.40 uur noteerde laten zowel voor de Bitcoin als de top 5 andere cryptomunten dieprode cijfers zien. De dagkoersen dalen met 10% of meer en ook de weekkoersen hebben sinds gisteren de vorm van een (voor de andere cryptomunten rood gekleurde) glijbaan.

live-koersen-bitcoin-cryptomunten-11-7

De oorzaken zijn, zoals vaker, niet direct te benoemen. Gisteren leek het er vooral op dat er sprake was van reguliere winstnemingen van investeerders die op korte termijn hun winst wilde pakken. Inmiddels denkt men daar genuanceerder over. Immers, Gisteren sloot onverwacht de Poolse cryptobeurs Bitmarket haar deuren in de nasleep van een hack uit 2017. De investeerders bleven, zoals zo vaak, met lege handen achter.

Vandaag is er alweer slecht nieuws, de grote beurs Bitfinex is sinds 13.30 vanmiddag uit de lucht wegens onvoorzien onderhoud. Men heeft inmiddels een korte tweet uitgestuurd waarin ze aangeven dat ze weten wat het issue is maar dat ze nog niet weten wanneer er weer gehandeld kan worden. Dat is uiteraard geen prettig nieuws voor de mensen die op de enorme koersdalingen willen reageren. Klaarblijkelijk spelen de problemen ook op Twitter. De Twitterfeed wordt namelijk gevuld door verhalen over gratis Bitcoin. Dit is echter een bekende scam en wordt normaal verwijderd. Bovendien was een dergelijk bericht in het verleden voorbode voor slecht nieuws.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is heeft ook de voorzitter van de Amerikaanse Centrale Bank (FED) zich negatief uitgelaten over de Bitcoin, dit in relatie tot de discussie over Facebook Libra.

Terwijl ik dit artikel schrijf komt er nog meer verontrustend nieuws binnen. Er blijkt namelijk gisteren een blok transacties van de Bitcoin te zijn afgekeurd nadat er gemined is. Dit betekent dat de miner ook zijn 12,5 BTC aan miningvergoeding moest inleveren. Dit is een schadepost van ruim $ 150.000,-. De implicaties zijn echter groter. Het is immers not done om na mining een transactie af te keuren. Dit gaat in tegen het principe dat de Blockchain niet meer aan te passen is. Bovendien lijkt het erop dat er een bug in de goedkeuringssoftware voor mining zit. Hierdoor is het onduidelijk of zo’n fout vaker voor kan komen.

Analisten blijven ondertussen volhouden dat een dergelijke koersval geen probleem is. Zij wijzen er daarbij op dat er ook in aanloop naar de records uit 2017 hele hoge volatiliteit was. Persoonlijk denk ik dat dit, zeker op de korte termijn, een iets te positieve kijk op de gebeurtenissen is.1 reactie

Met name de FED last duidelijk zien dat crypto die bruikbaar is, in dit geval Linda, niet getolereerd zal worden.
Geloof me, de hogere machten (lees banken) draaien gewoon een bruikbare crypto de nek om want het kan niet zo zijn dat mensen financieel alles zelf in de hand hebben.

Crypto is gedoemd te mislukken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).