Bitcoin Beursflits: is deze rechtszaak te veel voor de Bitcoin?

bitcoin-koers-craig-wright-24-6
Cryptoquerulant Craig Wright heeft het weer op zijn heupen.

Wie zich een beetje in de Bitcoin verdiept heeft vast de naam Craig Wright wel eens horen vallen. De man werd wereldberoemd toen het gerucht kwam dat hij schuil zou gaan achter het fameuze pseudoniem ‘Satoshi Nakamoto’. Hij ontkende in eerste instantie zelf, maar toen er steeds meer bewijzen waren dat hij niet Satoshi is en zelfs de bijnaam ‘Faketoshi’ verwierf manifesteerde hij zich steeds duidelijker als de man die wel de Bitcoin heeft uitgevonden.

Wat zeker is, is dat hij miljardair is geworden met Bitcoin. In de eerste jaren heeft hij met voormalig zakenpartner David Kleiman enorm veel Bitcoin gemined. Kleiman is inmiddels overleden en zijn nabestaanden hebben een rechtszaak aangespannen tegen Wright omdat zij denken dat hij zich (een deel van) de nalatenschap van Kleiman in Bitcoin heeft toegeëigend. Uiteraard ontkent Wright alle beschuldigingen. De Amerikaanse rechter had hem opgedragen bepaalde bewijsstukken te overleggen. Dit heeft Wright volgens de advocaat van de erven Kleiman niet (volledig) gedaan. Het risico bestaat nu dat Wright gegijzeld wordt wegens ‘contempt’, wat wij hier ongeveer ‘minachting van de rechter’ zouden noemen. Ook kan het niet aanleveren van stukken invloed hebben op de uitspraak van de rechter, die voor aankomende vrijdag 28 juni gepland staat.

Een groep beleggers vreest nu dat, wanneer Wright gedwongen zou worden zijn Bitcoins (gedeeltelijk) over te dragen naar de erven Kleiman, hij de koers laat zakken door ineens een grote hoeveelheid Bitcoin op de markt te dumpen. Ook wanneer Wright dat niet zou doen bestaat de kans dat de familie Kleiman zo snel mogelijk het fortuin in handen wil hebben. Daardoor kunnen zij de munt ook massaal dumpen.

De koers van de Bitcoin is er vooralsnog niet door geraakt. Anders dan de belangrijkste andere cryptomunten blijft de Bitcoin het dagresultaat positief houden. De koers beweegt zich nu, om 17 uur, net onder $ 11.000,- ($ 10.934,- om precies te zijn). Hieronder zie je de live koersen van de Bitcoin en de 5 belangrijkste cryptomunten zoals ik die om 17 uur vastlegde.
koers bitcoin en top 5 altcoins 24-6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *