Bitcoin Beursflits: koers Bitcoin stiekem op weg naar record

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-craig-wright

Sneu: Craig Wright in rechtszaal omdat hij wel/niet Satoshi Nakamoto is.

De Bitcoin was niet onder de indruk van de plannen van Facebook en sindsdien stijgen de koersen gestaag. Hoewel de markt in afwachting lijkt van een volgende push voor de bull-rally kruipen de koersen langzaam maar zeker richting $ 10.000,-. Inmiddels is de grens van $ 9.200 gepasseerd en stijgt de Bitcoin verder. Gek genoeg is dit goed nieuws. Geleidelijke stijging toont aan dat er vertrouwen is en dat investeerders investeren omdat zij waarde in de munt zien. Grote koerssprongen zijn vaak een teken van speculatie. Het is moeilijker om daar als niet-fulltime belegger op te anticiperen. Overigens doen de wildste speculaties de ronde over wat er gebeurt als de psychologische grens van $ 10.000,- doorbroken is, maar laten we eerst die grens maar passeren.

De inmiddels even beruchte als beroemde crypto querulant Craig Wright heeft het momenteel erg lastig. In Amerika is hij aangeklaagd door de nabestaanden van zijn voormalig zakenpartner Dave Kleiman. De nabestaanden claimen dat zij samen voor miljarden dollars aan Bitcoins gemined hebben en dat Wright die na het overleden van Kleiman achterover heeft gedrukt. De vraag is hoe de beide heren aan zo’n waarde komen. Immers, de koers van de Bitcoin was toen nog centenwerk. De rechter heeft hem nu bevolen bewijzen te overleggen van zijn handel en wandel ‘in Bitcoin’ tot 2013. Wright claimt dat hij dit gedaan had.

Hiermee dreigt hij een dubbele val voor zichzelf te zetten. Wright is namelijk al langer bezig om mensen aan te klagen die ontkennen dat hij Satoshi Nakamoto is. Inmiddels zijn de de eerste dagvaardingen de deur uit. Aangezien Wright in die zaak eisende partij is, zal hij zijn claim moeten onderbouwen. Het bewijzen dat de bewering dat hij Satoshi niet is, is maar op een manier mogelijk, namelijk door te bewijzen dat hij het wel is. Op dat moment zullen echter ongetwijfeld de erven Kleiman verder gaan zoeken in hun zaak. Als niet aangetoond kan worden dat hij Satoshi is en/of hij op een andere manier kan bewijzen hoe hij aan de ‘Kleiman-Bitcoins’ is gekomen is de kans groot dat zijn miljarden veilig zijn. Keerzijde van de medaille is dan natuurlijk het feit dat hij voor de hele cryptogemeenschap voor joker zou staan.

Er lijkt dan maar één oplossing. Wright bewijst én dat hij Satoshi is (wellicht is een rechter minder kritisch dan een doorgewinterd vakgenoot) én bewijzen dat die miljarden niet bij Kleiman hoorden. Enige vraag die dan overblijft is waarom hij dit niet veel eerder en eenvoudiger bewezen heeft. Immers, op dit moment is zijn reputatie zodanig beschadigd dat zelfs een vonnis van de rechter, waarin hij als Satoshi zou worden herkend, niet genoeg meer is voor de cryptoliefhebbers.

Zoals gezegd ziet de Bitcoin ook dit gekrakeel rustig aan zich voorbijtrekken. In onderstaand overzicht zie je de live koersen van de Bitcoin en top 5 cryptomunten zoals ik die om 12.15 vastlegde.
Koers-bitcoin-top-5-altcoins-20-6

Bron: itprotoday.comEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).