Bitcoin Beursflits: koerscorrectie Bitcoin en Altcoins houdt aan

Koers Bitcoin en koersen Altcoins beginnen slecht aan juli
Volgens de technische analyses is dit meer dan maandagmorgen blues.

De weekend love waarmee de Bitcoin het weekend inging duurde tot zaterdagavond. Sinds zondagochtend is het niet best met de koersen van de Bitcoin en de andere cryptomunten. We zien dan ook dat de marktkapitalisatie snel terugloopt.

In onderstaande grafiek van Tradingview zien we hoe doe marktkapitalisatie de afgelopen dagen bewoog. Vrijdag en zaterdag zagen we herstel optreden. Vanaf zondagmorgen daalt de marktkapitalisatie weer scherp(er) en vanochtend is deze redelijk neutraal.
Marktkapitalisatie-bitcoin-altcoins-26-6-1-7

Nu de markt stabiliseert is natuurlijk de vraag wat dit in de komende dagen voor gevolgen heeft voor de koers van de Bitcoin. We zagen eerder dat de ‘maandagmorgen blues‘ vaak snel omslaat in een positief vervolg. Helaas lijken de signalen deze keer anders. Volgens deze analist is het erg belangrijk dat de Bitcoin boven de trendlijn blijft. Hier beweegt de koers, zoals we hierna zullen zien, steeds dichter naartoe.

Andere analisten zien dat de koers van de Bitcoin zich in een parabool begeeft. Nu de koersen dalen komt de koers van de Bitcoin voor het eerst sinds 6,5 maand onder deze parabool. Indien dit geen incident is dreigt een enorme correctie en zouden we zelfs wel terug kunnen gaan naar niveau’s onder de $ 5.000,-. Dit zou aansluiten bij de ideeën van een bepaalde groep investeerders, die steeds aangeven dat er nog één grote crash moet komen voor men echt weer richting recordkoersen kan gaan denken.

Voor nu lijkt het er in ieder geval op dat de resultaten van de Bitcoin en de top-5 cryptomunten nog wel even onder druk blijven staan. Dit zijn de live koersen zoals ik deze om 11.35 vastlegde.
Koers Bitcoin en koersen Altcoins beginnen slecht aan juli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *