Bitcoin beursflits: koersen weer even op adempauze na rally

bitcoin-17-6
Maar er is de komende tijd vast nog genoeg te verdienen.

Het ging hard dit weekend, zelfs even heel hard. Terwijl velen van een paar vrije dagen genoten haalde de cryptomarkt (de Bitcoin en alle andere cryptomunten) zo maar $ 25 miljard aan extra investeringen op. Dat zie je direct in de koers, deze schoot omhoog naar recordhoogtes.

Nu op de maandagmorgen zien we dat de beleggers hun winsten weer nemen. In deze grafiek van Tradingview zie je hoe het marktkapitaal iets terugloopt ten opzichte van het weekend, maar nog altijd veel hoger ligt dan afgelopen vrijdag.

marktkapitalisatie-bitcoin-17-6

Dit heeft ook zijn gevolgen voor de koers van de Bitcoin en andere cryptomunten. Er werden dit weekend diverse records gebroken en de Bitcoin kwam zelfs dicht bij de $ 10.000,- in de buurt. Ook dat is een wel heel sterke stijging ten opzichte van vorige week. Overigens lijkt de koersstijging vanochtend even iets minder hard te gaan. In onderstaande grafiek zie je de live koersen van de Bitcoin en top vijf cryptomunten zoals ik die om 10.05 uur vastlegde.
koers-bitcoin-top-5-altcoins

Het is overigens niet vreemd dat na een paar dagen van sterke groei de koersen even tot rust komen. Deze zogenoemde consolidatiefase ontstaat doordat speculanten op korte termijn of investeerders die hun rendement voldoende hebben zien stijgen hun winsten opnemen. Daarbij wordt aanstaande woensdag de Global Coin van Facebook officieel geïntroduceert en de markt wacht vol spanning af wat die munt gaat brengen en wat dit voor gevolgen heeft.

Er valt overigens nog genoeg te verdienen als we de analisten mogen geloven. Zo lijkt het erop dat Ethereum (ETH), dat bij de laatste rally boven de $ 400,- handelde toen de Bitcoin richting $ 10.000,- ging nu ondergewaardeerd is. Ook verwacht men bij goed nieuws door Facebook een ongekende rally. Het wordt dus een spannende week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *