Bitcoin beursflits: wordt het een historisch weekend?

bitcoin-bijna-10000
Het zou zomaar een weekend om nooit te vergeten kunnen worden.

Toen we in 2017 ineens koersen van rond de $ 20.000,- op het digitale bord van de Bitcoin zagen staan leken de bomen tot in de hemel te groeien. Het duurde een paar weken en toen begon de beruchte ‘cryptowinter’. Gehuiverd werd er zeker en dan vooral om de koersen, die vorig jaar zelfs richting $ 3.000,- daalden. Sinds april zitten de koersen echter weer in de lift. De speculaties over nieuwe records die nog veel hoger zullen zijn dan die we gezien hebben barst volop los.

Volgens veel ‘deskundigen’ gaat de echte race naar de top van start als de koers de psychologische grens van $ 10.000,- voorbij is. Dat moment leek vandaag te gaan gebeuren. Gisteravond vonden de Bitcoin en belangrijkste cryptomunten namelijk hun positieve gevoel terug en de koersen stegen snel. Vanochtend waren we nog zo’n 2,5% verwijderd van de magische 10 en dat liep vanmiddag zelfs op naar 1 %. Door een fikse winstneming is er echter in de middag enige stagnatie opgetreden. In onderstaande grafiek van Tradingview (vastgelegd om 16.45 uur) zie je de marktkapitalisatie van de afgelopen 24 uur.

marktkapitalisatie Bitcoin 21-6

Het valt op dat de koersen razendsnel herstellen en inmiddels weer kracht opbouwen om de psychologische barrière van $ 10.000,- te doorbreken. De kans dat dit vanavond of in het weekend gebeurt lijkt groot. De koers blijft nu namelijk rond $ 9.700,- hangen en er zijn geen indicaties dat er een grote correctie aankomt. Wel zouden enige winstnemingen voor vertragingen kunnen zorgen.

In onderstaand overzicht zie je de live koersen van de Bitcoin en 5 belangrijkste cryptomunten, zoals ik die om 16.50 uur vastlegde.

koers-bitcoin-top-5-cryptomunten-21-6

Uiteraard is het verleidelijk om direct mee te doen met de al te enthousiaste voorspellingen, maar we zetten nog geen lichaamsdelen op het spel.

Tyler Winklevoss heeft een realistische uitleg waarom de Bitcoin ook $ 15.000,- kan halen als de $ 10.000,- eenmaal voorbij is.

Het zou dus zomaar een weekend kunnen worden waarvan we over een X-aantal jaar zeggen ‘weet je nog, toen…’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *