Bitcoin kruipt naar nieuw euro-record

Bitcoin
Gisteren heeft de virtuele munt opnieuw een record gebroken en is nu hard op weg naar het volgende record..

Gisteren was de Bitcoin voor het eerst meer dan 10.000 euro waard, maar inmiddels spreken we over een waarde van bijna 10.800 euro. Verder was de koers van gisteren redelijk saai te noemen. Er gebeurde weinig, maar daar kwam vannacht verandering in. Terwijl een groot deel van Nederland lag te slapen, schoot de koers omhoog.

De Bitcoin staat op het moment van schrijven op een waarde van 12.700 dollar. Omgerekend naar onze valuta spreken we over een koers van ongeveer 10.800 euro. De Bitcoin steeg vannacht als een raket naar het nieuwe recordbedrag. Om 00:00 stond de koers nog op 11.665 dollar. Omstreeks 04:00 stond de koers al op 12.250 dollar. Daarna steeg de koers door, maar op een gematigder niveau.

Velen speculanten hebben het over een bubbel, maar daar lijkt geen touw aan vast te knopen. Nog steeds stijgt de virtuele munt en ondanks kleine dalingen, pakt Bitcoin record na record.

Meer Bitcoin? Lees hier 5 manieren hoe je geld kunt verdienen met de virtuele munt.

UPDATE 21u: inmiddels is de Bitcoin de grens van 13.000 dollar ruim voorbij! De huidige koers is 13.400 dollar, het gaat om een totale marketcap van zo’n 225 miljard!

8 reacties

 1. Dit soort berichten zorgen voor de nieuwe records + het feit dat er Bitcoin futures beschikbaar gaan komen en de beleggingswereld wellicht miljarden kan speculeren op het gedrag van de Bitcoin.

  Tis een k*t crypto die veeeel te sloom is, maar wel degene met zoveel media aandacht waardoor er nieuwe mensen vraag naar hebben. En waar veel vraag na is, stijgt de prijs. Dus, instappen ben je zeker niet te laat. Tis alleen net Russische roulette: Stop op tijd.

   • @lekkaah: Als we dat nou eens wisten, reden we volgend jaar allemaal een mooie M3 🙂 Je betaalt er zolang je het hobbymatig doet ook weinig belasting over heb ik me laten vertellen. De blockchain is een mooi iets, maar de schaalbaarheid klopt nog niet goed.
    Zijn miljoenen theorieën te lezen, erg boeiend allemaal ook al zijn sommige niks anders dan luchtkastelen.
    Maar stel he, dat je de eenheid koopt, welk over 3 jaar door 2% van de aarbol gebruikt wordt. Ben je binnen.. Dus hoe ga je het zien, als investering met als doel er rijker van te worden of om een project te steunen waar je in gelooft.

    • @dell: Hahaha en jij denkt dat belasting gek is ? Je betaald gewoon de volle pond hoor, zijn gewoon inkomsten.
     Anders zou iedereen met zwart geld BTC kopen en dan slechts een beetje vermogensbelasting betalen en klaar !
     Nee, slaap rustig verder, dit werkt zo niet in NL.
     Zolang je het in crypto hebt is er geen zicht op maar als je er wat mee wilt doen zal je toch echt moeten uitcashen en verzilveren via Sepa en dat zien ze, wees gerust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *