Bitcoin (BTC) vestigt vandaag eindelijk weer een record

BTC
Maar het is eigenlijk om te janken… .

Als je het woord ‘record’ hoort is dat vaak de reden om naar slingers, vlaggetjes en iets lekkers te grijpen. Daar is deze keer helaas geen enkele reden toe. Vandaag is het namelijk officieel dat de bitcoinwinter, die begon na de hoogste koers op 17 december 2017, de langst lopende bear-periode uit de ruim 10-jarige geschiedenis van de munt.

De voorlaatste periode was in 2013. Toen zakte de koers van de Bitcoin (BTC) in een periode van 410 dagen van $ 1.000,- naar $ 100,-. Sinds 18 december 2017, inmiddels meer dan 410 dagen geleden, lijkt men voornamelijk te willen verkopen zonder dat daar een echt momentum of positieve uitbraak boven belangrijke koersniveaus tegenover staat.

Crypto-analist Jonny Moe zei daarover:

Op grond van het verleden volgt er na een lange periode van verkopen steeds een aantal stabiele maanden, waarna er een nieuwe hoogste koers volgt. Wie echter op basis van dit scenario direct Bitcoins in gaat slaan kan te vroeg zijn. Analisten verwachten namelijk dat het nog tot zeker half februari onzeker blijft of de Bitcoin niet verder weg zal zakken. Zelfs een koersval tot laag in $ 2.000,- sluit men niet uit. Ook daarna levert koffiedik kijken voorlopig nog vooral troebel water op.

Het kan volgens deskundigen zelfs nog wel eens tot halverwege 2019 duren voordat de bodem in zicht is en er echt herstel volgt. Overigens is het niet enkel treurigheid. Experts signaleren ook dat de koersbewegingen nu weliswaar langzamer zijn dan voorheen, maar op zich wel hetzelfde patroon volgen als eerdere ontwikkelingen naar een nieuw hoogterecord. Daarnaast zien zij dat partijen nog steeds bereid zijn om te investeren in initiatieven op het gebied van cryptovaluta, waaruit zij concluderen dat investeerders vertrouwen hebben in de markt voor cryptomunten. De tijd zal het leren, al is de les tot nu toe voor velen een zeer dure gebleken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *